Pēkšņā nāvē miris viens no bijušajiem “Celtnieks” līderiem Sergejs Demidovs

Pēkšņā nāvē miris viens no labākajiem spēlētājiem Rīgas “Celtnieka” handbola meistarkomandas vēsturē Sergejs Demidovs. Viņam bija tikai 59 gadi.

Sergejs ieradās Rīgā 1980. gadā no Temirtau (Kazahstāna; dzimis gan viņš ir Krievijā – nelielā ciematā pie Viksas pilsētiņas toreizējā Gorkijas apgabalā, bet 4 gadu vecumā ar ģimeni pārcēlās uz Temirtau).

Talantīgo un atraktīvo saspēles vadītāju (vēlāk viņu iesauca par “padomju handbola D’Artanjanu”) no Almaatas “Dinamo” pie sevis gribēja pārmānīt vairāki augstākās līgas klubi un tajā skaitā arī Maskavas MAI – savulaik pirmā padomju komanda, kas ieguva EHF Čempionu kausu (ar Jāni Vilsonu vārtos!), kas arī toreiz bija viena no spēcīgākajām PSRS. Taču Sergejs ar sievu nolēma doties uz Rīgu. Visu esot izšķīris tas, ka “Celtnieka” vadība nebija slinkojusi un bija vairākas reizes tikusies ar Sergeju, turklāt viņam jau bija ģimene un Rīga, kur tāpat kā Maskavā solīja dzīvokli, likās simpātiskāka pilsēta par Maskavu.

Tad mēs arī iepazināmies un daudzus gadus vēlāk – jau pēc spēlētāja karjeras beigām un pārcelšanās uz Norvēģiju – Sergejs atzina, ka atkal būtu pieņēmis tādu pašu lēmumu – viņš ne mirkli nenožēloja, ka devās uz Rīgu. Sergejs diezgan ātri iemācījās saprast un tad arī runāt latviski – neko sarežģītu, bet elementāri saprasties latviski viņam nebija problēmu.

Pievienot komentāru