Pieci produkti, no kuriem paniski baidās mūsu iekšējie orgāni

Ne viss, ko liekam mutē, ir veselīgs!
Būsiet pārsteigti, bet arī mūsu iekšējiem orgāniem ir savas baiļu sajūtas un dažreiz mūsu darbības tos iedzen panikā.
Ar katru gadu pieaug onkoloģisko saslimšanu skaits un tam par iemeslu ir nepareiza ēšana. Speciālisti uzsver, ka daudzos gadījumos vēzis, diemžēl, ir neārstējams, tāpēc pirmajā vietā izvirzās profilaktiskie pasākumi.
Vēzis var skart plaušas, aknas, nieres un daudzus citus iekšējos orgānus. Un lai izvairītos no vēža, infarkta, hepatīta un citām slimībām, vajag ieklausīties savā organismā un pārstāt to terorizēt!
Nieres baidās no gaļas
Gaļa ir neaizvietojama uztura sastāvdaļa, kas ļauj mūsu organismam attīstīties. Bet gaļas pārlieku bieža lietošana var novest pie tā, ka nieres var tikt pārslogotas. Bez tam, lai no organisma izvadītu toksiskos savienojumus, kas nonāk tajā ar gaļas “palīdzību”, nierēm ir jāstrādā ar trīskāršu spēku, nekā tad, ja cilvēks ēd veģetāru ēdienu.
Jaunībā, kad nieres ir veselas, šīs vielas tiek izvadītas bez īpašas piepūles. Bet ar laiku nieres kļūst vājākas un tām kļūst grūtāk izvadīt no organisma visu lieko. Tas tad arī noved pie dažādām saslimšanām.
Sirds baidās no sāls
Pārlieku liela sāls lietošana ir kaitīga principā. Sāls paaugstina asinsspiedienu – pēc ekspertu aprēķiniem, katrs grams sāls palielina spiedienu par 2 mm.
Tāpēc pieaugušajiem ieteicams lietot ne vairāk kā 6 g sāls dienā.
Aknas baidās no dzīvnieku taukiem
Statistika apgalvo, ka vairumam cilvēku, kuri sirgst ar aptaukošanos, ir aknu steatoze. Kad jūs lietojat daudz tauku, tie nogulsnējas aknās. Tas ir ļoti kaitīgi – tauku pārstrādei ir nepieciešams daudz laika, un tas var radīt nopietnus sarežģījumus aknām – cirozi, hepatītu un pat aknu vēzi.

Pievienot komentāru