RECEPTE. Ķirbju krēmzupa – sasildīs tevi drēgnajos rudens vakaros!

Tas, ka ķirbji ir ļoti vērtīgi, ir zināms jau izsenis, turklāt šis spilgtais dārzenis ir spējīgs uzlabot noskaņojumu, kas tik ļoti ir vajadzīgs šajās pelēcīgajās un lietainajās rudens dienās!

Vēl viena laba ķirbja īpašība – no tā nevar uzbaroties, un tas noteikti ir visnotaļ svarīgs fakts tiem, kuri mūžīgi cīnās ar liekā svara problēmām.

Ķirbis ir ļoti universāls dārzenis, jo no tā var pagatavot ne tikai gardus pamatēdienus, bet arī desertus, taču šoreiz mēs padalīsimies ar kādas bezgala gardas un krēmīgas ķirbju zupiņas recepti! Ķirbju krēmzupa ir ne tikai ļoti aromātiska un garda, bet arī patiesi vērtīga cilvēka organismam!

Lasi vēl: Baudām rudens veltes! Ķirbju pīrāgs, kas burtiski kūst uz mēles!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 sīpols;
  • 3-4 burkāni;
  • 700 g ķirbja;
  • 1 ēdamk. olīveļļas;
  • 1,5 l buljona;
  • sāls pēc garšas.

Lasi vēl: RECEPTE. Kabaču sacepums ar sieru un jogurtu!

PAGATAVOŠANA. 

1. Notīriet burkānus un sīpolu, sagrieziet tos. Notīriet ķirbi, izņemiet sēklas un sagrieziet to gabaliņos.

2. Katlu lieciet uz uguns un uzkarsējiet eļļu. Apcepiet sīpolu un pēc tam pievienojiet burkānus un ķirbi. Sautējiet visu aptuveni 5 minūtes, neaizmirstot pastāvīgi visu apmaisīt.

3. Pievienojiet buljonu un vāriet visu, kamēr dārzeņi kļūst mīksti (aptuveni 30 minūtes), pievienojiet sāli pēc garšas. Var arī pievienot kādas pikantākas garšvielas.

4. Gatavu zupu sablenderējiet.

5. Pirms pasniegšanas izrotājiet ar zaļumiem un pievienojiet krējumu.

Pievienot komentāru