Recepte. Slinkais “Napoleons” – vienkāršāk nemēdz būt!

Kurš gan kaut reizi dzīvē nav ēdis kūku “Napoleons”?! Vairāk gan mēs zinām tās tradicionālos variantus – kārtainās mīklas torte ar vārīto vai biezpiena krēmu!

Kā izrādās, ir ne mazums citu “Napoleona” pagatavošanas veidu! Šoreiz vēlamies piedāvāt slinko variantu, respektīvi, pavisam vienkāršu un ātri pagatavojamu “Napoleona” recepti!

Lai pagatavotu šo torti, būs nepieciešami cepumi “Austiņas”, kas pildīs kārtainās mīklas funkciju. Izklausās interesanti?! Tad noteikti ir vērts pamēģināt, jo gala rezultāts būs patiesi gards, turklāt arī pats gatavošanas process ir pavisam vienkāršs un neaizņem pārāk daudz laika!

Lasi vēl: Fotorecepte. Cepumu torte ar “Nutellu” bez cepšanas; tikai 15 minūtes un gatavs!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 800 g cepumi “Austiņas”;
  • 1 l piens;
  • 4 olas;
  • 150 g sviests;
  • 1/2 glāze cukurs;
  • 6 ēdamk. kviešu milti;
  • pēc garšas vaniļas cukurs.

PAGATAVOŠANA.

Olas sajauc ar cukuru un miltiem. Pievieno vaniļas cukuru, kārtīgi samaisa un pielej pienu.

Masu liek uz lēnas uguns un, pastāvīgi maisot, vāra, kamēr krēms sabiezē.

Kad krēms ir nedaudz atdzisis, pievieno sviestu un visu samaisa līdz tiek iegūta viendabīga masa.

Tagad var veidot torti. Pa vienam cepumus mērcē krēmā un liek traukā vienu pie otra, un tā vairākās kārtās. Vajadzētu sanākt aptuveni 5-6 cepumu kārtām.

Tortes augšējo daļu apsmērē ar pāri palikušo krēmu un apber ar cepumu drupačām.

Lai labi garšo! 

Lasi vēl: Recepte. Ābolu “Napoleons” – noteikti ir vērts pamēģināt!

Pievienot komentāru