Reta slimība pārvērta skaistuli par “visneglītāko sievieti pasaulē”: Marijas Annas Vebsteres stāsts

Kādu reizi viņai acīs iekrita sludinājums par konkursu uz titulu “Visneglītākā sieviete pasaulē” un nolēma, ka zaudēt vairs nav, ko, tāpēc pieteicās, uzvarēja un saņēma iespaidīgu naudas summu, kaut arī kļuva slavena visā valstī.

Pēc uzvaras žurnālisti avīzēs aprakstīja Vebsteres ārieni, izmantojot viskrāsainākos un dzeļošākos vārdus, nepavisam nepārdzīvojot par nelaimīgās sievietes jūtām.
Taču taisnības labad jāsaka, ka, tieši pateicoties tiem pašiem žurnālistiem, daudzbērnu mātei bija vēl vairākas publiskas uzstāšanās, kurās viņa arī labi nopelnīja.

Dalība kropļu cirkā
1920.gadā stāsts par neglīto Vebsteri nonāca līdz Amerikai, kam sekoja piedāvājums no Sema Hampetca strādāt viņa cirkā, kurā viņš regulāri rādīja tolaik visai populāros frik-šovus. Sieviete piekrita un kopā ar saviem bērniem pārvācās uz Ņujorku. Kopš tā laika viņa dzimtenē vairs neatgriezās.

Strādājot cirkā, Marijas Annas uzdevums bija demonstrēt savu slimības izkropļoto ārieni kā izklaidi bagātajiem skatītājiem. Pie tam viņai bija jāģērbjas diezgan izaicinošos tērpos, lai uzsvērtu savu līdzību ar vīrieti.

Grūti iedomāties, ko juta daudzbērnu māte un atraitne, labprātīgi uzstājoties cilvēku priekšā, kuri par viņu smējās un izkliedza aizvainojošus vārdus. It īpaši, ja ņem vērā to, ka ne jau kopš dzimšanas viņa bija tāda un pazina sevi citu – pievilcīgu un laimīgu. Tomēr, lai viņas bērniem nekā netrūktu, viņa bija gatava uz visu, pat uz sevis pazemošanu.

Noslēgums
Vebstere nomira 1933.gadā. Līdz mūža galam viņa strādāja amerikāņu cirkā, bet tā arī nespēja iemīlēt Ņujorku. Tāpēc testamentā viņa lūdza savus bērnus apglabāt viņas pīšļus angļu zemē dzimtajā Londonā.

Marija Anna bija neticama sieviete, kura savu bērnu dēļ bija gatava paciest visu: sāpes, pazemojumu, izmisumu. Viņa vēlējās dot dēliem un meitām iespēju dzīvot labāk, bet tāpēc, kaut arī viņa bija “visneglītākās sievietes pasaulē” titula īpašniece, tiem, kas zin viņas dzīvesstāstu, viņa pirmām kārtām bija mīloša māte.

Bet vai jūs agrāk bijāt dzirdējuši par Mariju Annu? Ko jūs domājat par viņas dzīvi?

COMMENTS

Pievienot komentāru