Reta slimība pārvērta skaistuli par “visneglītāko sievieti pasaulē”: Marijas Annas Vebsteres stāsts

Šodien gribam jums pastāstīt par Mariju Annu Vebsteri – sievieti, kas zaudēja savu skaistumu retas slimības rezultātā un samierinājās ar “pasaules visneglītākās sievietes” vārdu, lai varētu pabarot bērnus.

Visparastākā meitene
Marija Anna Vebstere piedzima Londonā 1874.gadā. Tā kā ģimenē bez viņas bija vēl 7 bērni, meitenei jau agrā vecumā nācās doties darbā: viņa sāka strādāt par medmāsu vietējā hospitālī, kur nostrādāja ilgus gadus.

Marija Anna bija ļoti skaista meitene un tāpat kā visas draudzenes sapņoja par savu jumtu virs galvas, uzticamu un mīlošu dzīvesdraugu un, protams, bērniem. Drīzumā viņas sapņi piepildījās: 1903.gadā florists-dekorators vārdā Tomass Bevāns viņai izteica bildinājumu, no kura viņa nevarēja atteikties, jo ļoti mīlēja šo vīrieti.

Pēc dažiem gadiem pārim piedzima 2 dēli un 2 meitas, par ko viņi bija neprātīgi priecīgi. Un viss Bevānu ģimenē būtu bijis labi, ja Marijai nesāktos problēmas ar veselību: viņai pārāk bieži sākās migrēnas lēkmes, kā arī parādījās stipras sāpes muskuļos un locītavās.

Traģiskas sekas: no skaistules par briesmoni
Ar katru dienu Marijai kļuva arvien sliktāk un sliktāk, bet ārsti vien plātīja rokas, jo nekā nevarēja izskaidrot šo simptomu rašanās cēloņus. Bija nepieciešami papildus izmeklējumi, taču daudzbērnu mātei nebija ne laika, ne naudas. Tāpēc viņa turpināja strādāt hospitālī, uzturēt māju un audzināt bērnus.

LASI ARĪ ŠO: Autonegadījumā Losandželosā bojā gājis aktieris un komiķis Bīns

Rezultātā, nesaņemot ārstēšanu, nezināmā slimība nodarīja nelabojamu ļaunumu: viņa pārstāja sevi pazīt spogulī: viņas ausis, deguns un apakšžoklis palielinājās vairākas reizes. Bet pēc kāda laika situācija pasliktinājās vēl vairāk: galvaskauss izstiepās, visas sievišķīgās auguma aprises pazuda, palielinājās arī plaukstas un pēdas, pie tam neproporcionāli. Izmisusī sieviete izskatījās nožēlojami.

Un tomēr, viņai bija paveicies ar vīru. Neskatoties uz to, cik ļoti izmainījusies sieva, Tomass nepārstāja viņu mīlēt, atbalstīja it visā un pat nedomāja pamest. Tomēr 1914.gadā viņš nomira, un daudzbērnu māte ar nezināmo kaiti palika viena, pie tam bez jebkādiem iztikas līdzekļiem.

“Neglītākā sieviete pasaulē”
Pēc vīra nāves Vebstere beidzot uzzināja savu diagnozi – akromegālija. Šī slimība rodas endokrīnās sistēmas darbības traucējumu rezultātā un izraisa pārmērīgu augšanas hormona sintēzi.

Mūsdienās akromegālija padodas ārstēšanai. Saņemot pareizo terapiju, pacientam iestājas remisija, un viņš turpina dzīvot kā normāls cilvēks. Piemēram, ar diagnozi akromegālija dzīvo Nikolajs Valujevs. Diemžēl 20.gs. sākumā par to nezināja, slimība bija maz izpētīta, tāpēc iespējas izveseļoties Marijai Annai nebija. Viņai neatlika nekas cits, kā pieņemt sevi tādu un turpināt audzināt bērnus.

Jūs kļūdāties, ja domājat, ka viņai bija viegli. Sievietei nācās turpināt darbu hospitālī un ik dienu sastapties ar cilvēkiem, kas rādīja uz viņu ar pirkstu, smējās un apsaukāja visaizvainojošākajos vārdos.
TURPINĀJUMU LASIET NĀKAMAJĀ LAPĀ:

COMMENTS

Pievienot komentāru