Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteju vadīs Baiba Rozentāle

Piektdien, 18. janvārī, par Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāju deputāti ievēlēja ārsti Baibu Rozentāli.

“Mūsu galvenais darbs tagad būs pie pašvaldības šā gada budžeta – būs jādomā, kur palielināt finansējumu sociālajiem pabalstiem un pakalpojumiem, tāpat jāstrādā pie atalgojuma palielināšanas sociālās jomas darbiniekiem. Tagad kā komitejas vadītāja arī plānoju apmeklēt visus Rīgas pansionātus, patversmes un bērnunamus,” norādīja B. Rozentāle.

“Centīšos strādāt pie tā, lai katrs bērns varētu dzīvot normālā ģimenē. Ir daudz labu cilvēku, kas varētu sadzirdēt šo problēmu un piedalīties tās risināšanā, tāpēc vairāk būs jāstrādā ar sabiedrības informēšanu,” teica komitejas priekšsēdētāja.

Tāpat B. Rozentāle uzsvēra, ka, strādājot komitejas vadībā, mēģinās rīkoties tā, lai sociālā joma netiktu politizēta, kā arī darbs komitejā notiktu uz savstarpējas vienošanās pamata.

B. Rozentāle bijusi veselības ministre, Rīgas domes deputāte vairākos sasaukumos, ilggadēja Latvijas Infektoloģijas centra direktore un galvenā ārste, Rīgas 2. slimnīcas valdes locekle, Rīgas Stradiņa universitātes profesore un docētāja rezidentu apmācībai infektoloģijā.

Līdz šim Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja bija Olga Veidiņa, kura nolēmusi turpmāk darboties partijas “Saskaņa” frakcijas vadītājas vietnieces amatā.

Pievienot komentāru