Rīvēto kartupeļu sacepums ar sieru un ķiplokiem – ļoti gards un viegli pagatavojams

Ir vērts izmēģināt šo recepti!

Šo ēdienu var pasniegt gan karstu, gan atdzisušu!

Sastāvdaļas:

  • 1 kg kartupeļi
  • 150 g siers
  • 2-3 olas
  • 2-3 ķiploku daiviņas
  • 3-4 ēdamkarotes majonēze
  • Sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sagatavo visas nepieciešamās sastāvdaļas. Kartupeļus nomizo un sarīvē.
  2. Sarīvē cieto sieru.
  3. Pusi no sarīvētā siera sajauc ar 1 olu un kārtīgi samaisa. Šo masu vajadzēs uzliet sacepumam pa virsu, lai virspusē veidotos zeltaina garoza.
  4. Atlikušo sieru sajauc ar majonēzi, samaltu ķiploku un vienu vai divām olām. Kārtīgi samaisa.
  5. Kā beidzamos sarīvē kartupeļus, lai tie nepagūtu palikt tumši.
  6. Kartupeļus sajauc ar iepriekš sagatavoto maisījumu no olas, siera un majonēzes. Kārtīgi samaisa.
  7. Formu, kas paredzēta cepšanai, iesmērē ar eļļu, sākumā ieliec kartupeļu masu.
  8. Pa virsu uzliec maisījumu no siera un olas.
  9. Cepiet cepeškrāsnī 40 minūtes 180 grādu temperatūrā. Sacepums no rīvētajiem kartupeļiem un ķiploka gatavs. Var pasniegt gan karstu, gan atdzisušu.

Avots: cook-life-fb.ru

Pievienot komentāru