Ir vērts izmēģināt šo recepti!
Šo ēdienu var pasniegt gan karstu, gan atdzisušu!
Sastāvdaļas:
- 1 kg kartupeļi
- 150 g siers
- 2-3 olas
- 2-3 ķiploku daiviņas
- 3-4 ēdamkarotes majonēze
- Sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana:
- Sagatavo visas nepieciešamās sastāvdaļas. Kartupeļus nomizo un sarīvē.
- Sarīvē cieto sieru.
- Pusi no sarīvētā siera sajauc ar 1 olu un kārtīgi samaisa. Šo masu vajadzēs uzliet sacepumam pa virsu, lai virspusē veidotos zeltaina garoza.
- Atlikušo sieru sajauc ar majonēzi, samaltu ķiploku un vienu vai divām olām. Kārtīgi samaisa.
- Kā beidzamos sarīvē kartupeļus, lai tie nepagūtu palikt tumši.
- Kartupeļus sajauc ar iepriekš sagatavoto maisījumu no olas, siera un majonēzes. Kārtīgi samaisa.
- Formu, kas paredzēta cepšanai, iesmērē ar eļļu, sākumā ieliec kartupeļu masu.
- Pa virsu uzliec maisījumu no siera un olas.
- Cepiet cepeškrāsnī 40 minūtes 180 grādu temperatūrā. Sacepums no rīvētajiem kartupeļiem un ķiploka gatavs. Var pasniegt gan karstu, gan atdzisušu.
Avots: cook-life-fb.ru