Saeima rīt lems par atbalsta paušanu Ukrainai

Saeima ceturtdien, 13.decembrī, skatīs lēmuma projektu par Saeimas paziņojumu par atbalsta paušanu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai saistībā ar Krievijas agresiju Azovas jūrā un Kerčas jūras šaurumā.

Galīgajā lasījumā rītdien plānots lemt par uzņēmumu ienākuma nodokļa likuma grozījumiem. Tie paredz pasākumus, lai novērstu agresīvu nodokļu plānošanu – citas valsts labvēlīgāka nodokļu režīma izmantošanu Latvijā gūtas peļņas vai izdevumu pārstrukturizēšanai, lai samazinātu ar nodokļi apliekamo bāzi.

Plānots, ka pirmajā lasījumā Saeima lems par izmaiņām Sabiedrības integrācijas fonda likumā, kas rosinātas, lai uzlabotu fonda darbību un tā pārraudzību, tostarp paredzēts, ka fonda nolikumu apstiprinās Ministru kabinets, nevis fonda padome, kā līdz šim.

Vēl pirmajā lasījumā parlaments vērtēs grozījumus Izglītības likumā, kas paredz ieviest personu reģistru, kurām izsniegtas izziņas par ārvalstīs iegūtās izglītības atzīšanu.

Darba kārtībā pirmajā lasījumā ir arī Krimināllikuma grozījumi, ar kuriem paredzēts kriminalizēt vairākus noziedzīgus nodarījumus saistībā ar cilvēku orgānu tirdzniecību.

Saeimas sēdes darba kārtībā ir arī grozījumi Veselības aprūpes finansēšanas likumā, kas paredz, ka valdībai, sagatavojot valsts budžeta projektu, nākamajos trīs gados ik gadu jāparedz līdzekļi mediķu algu paaugstināšanai par 20 procentiem.

Rītdienas sēdē deputātiem būs jālemj arī par vairāku 12.Saeimā neizskatīto likumprojektu izskatīšanas turpināšanu. To vidū interešu konflikta novēršanas likuma grozījumi, kas rosināti, lai pārskatītu amatpersonām noteiktos ierobežojumus amatu savienošanā, precizētu ziedojumu pieņemšanas kārtību, radinieku definīciju, kā arī komercdarbības ierobežojumus plašākam personu lokam.

Valsts pārvaldes komisija lūgusi Saeimu turpināt strādāt pie Piespiedu dalītā īpašuma privatizētajās daudzdzīvokļu mājās izbeigšanas likumprojekta, kas noteiktu kārtību, kādā uzsākams un īstenojams vienota īpašuma izveidošanas process, ja uz citai personai piederošas zemes atrodas dzīvojamā māja ar privatizētu dzīvokļu īpašumiem.

Valsts pārvaldes komisija lūgusi Saeimu rītdienas sēdes darba kārtībā iekļaut grozījumus pašvaldību vēlēšanu komisiju un iecirkņu likumā un vēlētāju reģistra likumā. Izmaiņas nepieciešamas, lai vēlētājiem nodrošinātu iespēju mainīt vēlēšanu iecirkni arī Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās.

Rītdien vairākus iesniegtos likumprojektus plānots nodot izskatīšanai Saeimas komisijās. Starp tiem ir Diasporas likumprojekts, kas paredz precizēt diasporas definīciju, un Darba aizsardzības likuma grozījumi, kas cita starp paredz nodrošināt efektīvāku darba aizsardzības prasību piemērošanu pašnodarbinātajiem un attālinātajā darbā nodarbinātajiem.

Rītdienas Saeimas sēdes darba kārtībā ir arī vairāki lēmuma projekti par Latvijas parlamenta delegāciju apstiprināšanu starptautiskās organizācijās.

Saeimas 13.decembra sēdes darba kartībā iekļauti 49 jautājumi.

Ceturtdien pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbildes sniegšana uz deputātu jautājumu.

Pievienot komentāru