Valsts valodas centram pievienosies 7 jauni sabiedriskie palīgi

Ceturtdien, 13. decembrī, sabiedrisko palīgu komandai pievienosies 7 jauni sabiedriskie palīgi, kuri parakstīs līdzdarbības līgumus ar Valsts valodas centru. Svinīgā pasākumā tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs un Valsts valodas centra direktors Māris Baltiņš pasniegs apliecības jaunajiem sabiedriskajiem palīgiem, kuri uzsāks pildīt savus uzdevumus dažādās Latvijas pilsētās.

Jaunie sabiedriskie palīgi: Alise Landsberga, Kristaps Otersons, Iveta Romančuka, Maija Vegnere, Līga Brikmane, Tīna Koha-Rasa, Dace Frīdenberga-Samete.

Sabiedrisko palīgu kontaktinformācija, kā arī līdzdarbības līgumi būs pieejami Valsts valodas centra mājaslapā un tiks publicēti “Latvijas Vēstnesī”.

Valsts valodas centra sabiedrisko palīgu funkcijās ietilpst publiskās informācijas tekstu izvērtēšana atbilstoši latviešu literārās valodas normām un ieteikumu sniegšana konstatēto neatbilstību novēršanai. Sabiedriskiem palīgiem tiks doti uzdevumi savas pārraudzības reģionā apzināt situāciju valsts valodas lietošanas jomā un ziņot centra amatpersonām par konstatētajām nepilnībām, kā arī sniegt konsultācijas latviešu valodas lietošanas jautājumos.

Jau iepriekš ziņots, ka kopš 2015. gada Valsts valodas centrā darbojas sabiedrisko palīgu institūts, lai sekmētu valsts valodas saglabāšanu, aizsardzību un attīstību, kā arī sniegtu atbalstu sabiedrībai gadījumos, kad radušās šaubas par pareizu valsts valodas lietojumu. Kopš 2015. gada ir noslēgti 49 līdzdarbības līgumi ar sabiedriskajiem palīgiem. Šobrīd dažādās Latvijas pilsētās un novados aktīvi darbojas 27 sabiedriskie palīgi.

Valsts valodas centrs aicina ikvienu, kurš izjūt aicinājumu kļūt par sabiedrisko palīgu, iesniegt savus pieteikumus un ar to saistītos dokumentus jebkurā laikā, jo konkurss ir beztermiņa. Konkursa nolikums paredz, ka konkursa komisija pieteikumus, kas iesniegti līdz katra gada 30. aprīlim un 31. oktobrim, izskatīs divas reizes gadā.

Apliecību pasniegšana notiks Valsts valodas centrā, Rīgā, Eksporta ielā 6, plkst. 11.00.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvju ievērībai:

Aicinām dalību pieteikt, rakstot uz e-pastu [email protected] līdz 2018. gada 13. decembrim plkst. 10.0

Pievienot komentāru