Bezgala gardi!
Nepieciešamās sastāvdaļas:
100 g vārītas vistas filejas
3 olas
3 kartupeļi
100 g šķiņķa vai vārītas desas
100 g marinētas sēnes
50 g konservētu zirņu
50 g konservētas kukurūzas
50 g cieta siera
1 sīpols
1 tējkarote cukura
1 ēd.k. etiķa
500 g majonēzes
svaigi zaļumi, kukurūza, mandeles vai čipsi
Pagatavošana:
1. Izvāra kartupeļus un olas. Sīpolu sagriež gredzenos, samaisa ar cukuru, etiķi un uzlej verdošu ūdeni 15 minūtes, lai noņemtu rūgtumu.
2. Fileju, olas, kartupeļu, sēnes, sieru, gurķi un šķiņķi sagriež kubiciņos.
3. Sagatavojot salātus čiekura formā, izklājiet vajadzīgās sastāvdaļas slāņos uz lielas paplātes. Katru slāni iesmērē ar majonēzi.
4. Pirmais stāvs ir vistas gaļa, kartupeļi, kukurūza, olas. Otrais – šķiņķis, kartupeļi, gurķi, zirņi, olas. Trešais – sēnes, kartupeļi, sīpoli, cietais siers, olas.
5. Augšu iesmērē ar majonēzi, lai padarītu virsmu pēc iespējas vienmērīgāku.
6. Salātus izrotājiet kā čiekuru ar graudaugiem un zaļumiem. Kukurūzas vietā jūs varat izmantot mandeles, sāļos krekerus, čipsus.
7. Ja jūs vēlaties rotāt salātus ar mandelēm, neaizmirstiet to iemērkt ūdenī 3-4 stundas un pēc tam nožāvēt cepeškrāsnī.
8.Sagatavojiet salātus tieši pirms svētkiem, lai čipsi, rieksti vai krekeri būtu kraukšķīgi.