Skaistums prasa upurus. Vai gēla manikīrs rada draudus veselībai?!

Ļoti daudzas daiļā dzimuma pārstāves mūsdienās izvēlas ļoti iecienīto Gelish manikīru, kurā izmantotā gēla laka padara nagus perfektus uz vairākām nedēļām.

Protams, ka tas ir ļoti ērts risinājums, kā likt nagiem izskatīties koptiem uz pēc iespējas ilgāku laika periodu, taču nav labuma bez ļaunuma! Vai tiešām tas nekaitē veselībai?!

Attēlu rezultāti vaicājumam “nails gelish”

Izrādās, ka bieža nagu pieaudzēšana un gēla izmantošana var novest pie pilnīgas oniholīze –  nagi kļūst irdeni un notiek naga atslāņošanās no naga gultnes, turklāt briesmas slēpjas ne tikai nagu pārklājumā, bet arī instrumentos, ar kuriem taisa manikīru. Lai nesaslimtu ar sēnīšu infekcijām, ir nepieciešams pārbaudīt, vai salonos tiek ievērotas visparastākās higiēnas prasības.

Saistīts attēls

Kaitīgi ir ne tikai ķīmiskie savienojumi, kas ir gēla lakas sastāvā, bet arī acetons, ko izmanto gēla lakas noņemšanā. Nav nekāds noslēpums, ka acetons sausina nagus un kairina ādu ap tiem. Kaitējumu veselībai nodara arī UV lampa, ar kuras palīdzību laka pēc uzklāšanas uz nagiem tiek nostiprināta. UV stari paaugstina ādas vēža risku un var izraisīt kosmētiskas izmaiņas ādā.

Attēlu rezultāti vaicājumam “manicure uv lamp”

Tas viss, protams, nenozīmē, ka sievietēm vajadzētu pilnībā pārstāt krāsot vai pieaudzēt nagus, tomēr vismaz pāris mēnešus gadā tiem būtu jāļauj “atpūsties” no lakas pārklājuma, lai tie spētu atjaunoties.

Lasi vēl: 10 veidi, kā padarīt nagus veselīgus un skaistus; uzlabo nagu augšanu ar olīveļļu!

Pievienot komentāru