Garšīgi un noderīgi!
Ingvers ir ļoti populāra sastāvdaļa kulinārijā, īpaši Indijas un Āzijas virtuves ēdienos. Tas tiek izmantots arī ārstnieciskos nolūkos.
Fakti par ingveru:
Gremošana
Ingvers satur fenola savienojumus, kas atvieglo kuņģa-zarnu trakta kairinājumu, kavē kuņģa kontrakcijas un stimulē žults un siekalu veidošanos.
Slikta dūša
Neapstrādāta ingvera košļāšana vai ingvera tējas dzeršana ir populārs mājas līdzeklis sliktas dūšas ārstēšanai, īpaši vēža ārstēšanas laikā.
Saaukstēšanās un gripas ārstēšana
Ingvers veicina svīšanu, strādājot pie ķermeņa sildīšanas no iekšpuses.
Mazina sāpes
Ingvers darbojas kā dabisks pretsāpju līdzeklis. Saskaņā ar pētījumu, kurā piedalījās 74 brīvprātīgie Gruzijas Universitātē, ikdienas ingvera lietošana samazināja fizisko vingrinājumu izraisītās muskuļu sāpes par 25%.
Iekaisums
Ingveru jau sen izmanto, lai mazinātu iekaisumu un ārstētu iekaisuma slimības.
Sirds un asinsvadu veselība
Ingvers samazina asins nesarecēšanas risku, pazemina holesterīna līmeni un veicina veselīga glikozes līmeņa paaugstināšanos asinīs.
100 grami svaiga ingvera satur:
- 0 g cukura
- 14 mg nātrija
- 15 g dzelzs
- 86 g ogļhidrātu
- 6 g diētiskās šķiedras
- 57 g proteīna
- 7 mg vitamīna C
- 33 mg kālija
Ingvera tējas priekšrocības
Ingvera tēja ir lielisks līdzeklis, lai ārstētu saaukstēšanos, gripu, galvassāpes un muskuļu sāpes. Vēl vairāk, ingvers iznīcina herpes un gripas vīrusu.
Ingvera tējas recepte:
- 1 glāze ūdens
- ¼ tējkarote kurkuma
- ¼ tējkarote malts ingvers
- Organisks medus
- Kokosriekstu piens
Pagatavošana:
Process ir neiedomājami vienkāršs! Vāri ūdeni, kad tas sasniedz vārīšanās temperatūru, pievieno kurkumu un ingveru. Samazini uguni un vāri vēl desmit minūtes. Pievieno kokosriekstu pienu un organisko medu un dzer. Šī tēja nešaubīgi ir viena no labākajām un noderīgākajām priekš tavas veselības.