Vai atceries Lidu no Šurika piedzīvojumiem? Viņai šogad nosvinēja savu 73. dzimšanas dienu – lūk, kā viņa izskatās tagad!

Teātra un kino aktrise Natālija Seļezņova nosvinēja savu 73. dzimšanas dienu

Aktrisi Natāliju Seļezņovu skatītāji sauc ne savādāk kā vien “labā meitene Lida”, pane Katrīna “Šurika meitenes” lomā vai modiste no “13 krēsliem”, un šīs lomas viņai atnesušas milzīgu un nemirstīgu popularitāti. Bet tajā pašā laikā tās ir kļuvušas viņai liktenīgas un liegušas iespējas filmēties kino…

Kadri no filmas “Operācija “I” un citi Šurika piedzīvojumi”, 1965

Natālija Seļezņova filmā “Operācija “I” un citi Šurika piedzīvojumi”, 1965

Lieliski panākumi atnāca pēc Lidas lomas Leonīda Gaidaja filmā “Operācija “I” un citi Šurika piedzīvojumi”. Režisors ilgu laiku nevarēja atrast aktrisi galvenajai lomai.

Kad Seļezņova atnāca uz provēm, Gaidajs viņai paziņoja, ka principā jau Seļezņova kopumā apmierina, bet viņu mulsinot tas, ka viņai “figūra ne īpaši”. Tas tā nošokēja jauno skaistuli, ka viņa uzreiz novilka sarafānu un nodemonstrēja lielisku figūru. Turklāt Seļezņova to izdarīja viegli, nepiespiesti un ļoti mierīgi – un režisors saprata, kas tas ir tieši tas, ko viņš meklēja. Gaidaja provokācija izdevās – viņš vēlējās atrast aktrisi, kas ne tuvu nebūs viduvēja, un viņš piespieda viņu nodemonstrēt šo īpašību.

 

Lai lasītu tālāk, šķir otru lappusi! Uzzini, kā Lida izskatās šodien!

Pievienot komentāru