Vajā vienas neveiksmes? Stāsts, kas liks aizdomāties un palīdzēs mainīt skatījumu uz dzīvi

Kādu dienu sers Frānsiss Galtons nolēma veikt kādu visnotaļ interesantu eksperimentu. Pirms došanās ikdienas pastaigā Londonas ielās viņš pārliecināja sevi, “Es esmu pretīgs vīrietis un ikviens Anglijā dzīvojošais mani ienīst.” Viņš šajā frāzē ietvertajam koncentrējās pāris minūtes un tad devās ikdienas pastaigā. Tikai tā nemaz neizvērtās tāda kā parasti.

Citi gājēji pret viņu izturējās necienīgi un nīgri. Daudzi pēc iespējas ātrāk centās apsteigt viņu, pāris reizes cilvēki pat lamājās viņu ieraugot.

Šķita, ka pat dzīvnieki pret viņu izturas ar piesardzību. Kad Galtons gāja garām iejūgtam zirgam, dzīvnieks tam iespēra pa augšstilbu tik stipri, ka vīrs nokrita. Psihologs centās iegūt līdzjūtību no garāmgājējiem, tomēr, viņam par izbrīnu, tie metās aizstāvēt dzīvnieku. Galtons nolēma nekavējoties doties mājās, pirms viņa nelielais eksperiments neizraisīja nopietnākas sekas.

Šis stāsts ir aprakstīts daudzās psiholoģijas grāmatās. Viss notikušais ir maģiska domu materializēšanās. Brīdī, kad Galtons koncentrējās uz to, ko saka, viņš sāka rīkoties atbilstoši savām domām un pārliecībai. Viņa manieres un sejas vaibsti mainījās. Papildus, viņš visiem lika nojaust, kādu attieksmi ir pelnījis.

Stāstam ir divi svarīgi secinājumi:

Cilvēks ir tāds, kā viņš par sevi domā. Maini savas domas un mainīsies gan tava, gan citu cilvēku attieksme.

Nav nepieciešams stāstīt citiem par savu emocionālo stāvokli un pašvērtējumu. Viņi to tāpat sajutīs.

Tici sev un tev viss izdosies!

 

Pievienot komentāru