Vakar ugunsgrēkos cieta divi cilvēki

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 24.oktobra plkst. 6.30 līdz 25.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 41 izsaukumu – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu un 25 uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 17.06 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu divstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas un starpstāvu pārsegums 22m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 20.26 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 18.30 saņemts izsaukums uz Valkas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies garāžā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vieglā automašīna un garāža 4m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās un veicot dzēšanas darbus ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš uz ugunsdzēsēju glābēju ierašanās brīdi ar iedzīvotāju palīdzību jau bija nogādāts ārstniecības iestādē.

Šonakt plkst. 4.20 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Saulkrastu ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva kāpņu telpā deg sadzīves mantas 3m2 platībā. Izmantojot izbīdāmās kāpnes, ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba divus cilvēkus, līdztekus vēl astoņus evakuēja. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās divi cilvēki. Plkst. 5.23 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, durvju zvana poga, bērnu ratiņi, vieglā automašīna, granulu katls un siena, šķūnis un sodrēji trīs ēku dūmvados,

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji Valkas novada Valkas pagastā no meliorācijas akas izcēla divas tajā iekritušas mežacūkas, Talsu ielā Tukumā izcēla kaķi, kas iekritis akā un nodeva saimniekam, bet Ausekļa ielā Valkā atbrīvoja suni, kas bija iestrēdzis starp radiatora cauruli un sienu.

Papildu informācija:

Pievienot komentāru