VIDEO: Oskara stāsts; “Nožēloju, ka izmantoju vilcienu, lai tiku uz mājām.” Covid-19 slimnieks, kurš brauca ar vilcienu, lai tiktu līdz Rēzeknei

Latvietis turpināja un sacīja, ka šāds lēmums tika pieņemts drošības dēļ. “Ceturtdien man piezvanīja un pateica, ka ir pozitīvas Covid-19 analīzes.”

Oskars atzīst, ka dienā, kad viņš atgriezās dzimtenē, viņš sajutis nelielas kakla sāpes un iesnas. “Klepus vispār nav bijis, pat tagad nav. Pirms lidošanas mājup bija slikta dūša, bet neuztvēru to nopietni. Labi, ka pārbaudījos.”

Puisis stāsta, ka tad, kad šorīt pamodies, viņam bijis grūtāk elpot. “Palika slikta dūša un nevarēju paelpot. Sirds sitās strauji un nobijos. Tas ilga aptuveni minūti. Principā domāju, ka tam pa virsu bija panika, jo patiesībā nebija nemaz tik slikti.”

Tad atbraukuši ārsti un Oskars nomierinājies. Mediķi pārbaudījuši viņam temperatūru un tā rādījusi 37,2 grādus. Oskars atzīst, ka pa dienu viņš jūtas labi, tikai nedaudz spiežot krūtīs.

“Pirmo naktī Rīgā paliku pa nakti viesnīcā. Tur ar nevienu kontakta nebija. No rīta ar vilcienu devos uz Rēzekni un tad no Rēzeknes ar mikroautobusu uz laukiem, kur paliku pa nakti. Ar ģimenes locekļiem kontaktu neuzturēju – roku nespiedu, nebučojos,” ceļu no Rīgas līdz Rēzeknei aprakstīja latvietis.

“Vienīgais, kad es ierados laukos, tēvs mani sagaidīja, bija atbraukusi policija. Viņi paņēma iesniegumu. Cik es saprotu, tad visur ziņās ir izstāstīts mans maršruts,” stāsta Oskars.

Puisis uzskata, ka, viņaprāt, neviens pa ceļam nevarēja inficēties, jo viņš neesot klepojis un sēdējis viens pats. “Centos būt maksimāli daudzās vietās viens, lai nerasots pārpratumi.”

Tos, kuri tagad atgriezušies no ārzemēm, Oskars aicināja nestaigāt nekur apkārt un sēdēt mājās. Puisis uzsvēra, lai tomēr pagaida divas nedēļas, jo simptomi var parādīties tajā laikā.

Oskars atzīst, ka jūtas slikti par to, ka izmantojis vilcienu, lai nokļūtu mājās.

VIDEO VARI REDZĒT NĀKAMAJĀ LAPĀ:

Pievienot komentāru