Visam savs laiks! Uzzini, cikos būtu jāēd konkrētie augļi!

Kuram gan nav zināms tas, ka augļi ir neaizvietojams vitamīnu un citu vērtīgu vielu avots, tāpēc visi pēc iespējas vairāk cenšas ēst augļus! Izrādās, ka ļoti būtiski ir tas, kurā diennakts laikā mēs tos ēdam!

Reti kurš zina, ka lai iegūtu pēc iespējas lielāku labumu no tā vai kāda cita augļa, ir nepieciešams izvēlēties pareizo laiku šī augļa lietošanai, jo tā jūs varat izvairīties no dažādām gremošanas problēmām, kā arī visas dienas garumā nodrošināt sevi ar vajadzīgo vitamīnu, šķiedrvielu un mikroelementu devu.

Lasi vēl: Greipfrūtu vērtīgākās īpašības; maz kaloriju un jāēd ar visām sēkliņām!

 

Citrusaugļi

1146

Visi zina, ka apelsīni, mandarīni, greipfrūti un citi citrusaugļi satur mums tik ļoti nepieciešamo C vitamīnu. Uzlādēt sevi ar C vitamīna devu vislabāk ir tieši no rītiem, tāpēc īsi pirms brokastīm palutiniet sevi ar apelsīnu sulu, ananāsu šķēlītēm vai tēju ar citronu.

Vīnogas

284

Saldās un sulīgās vīnogas var būt lielisks deserts. Ēdiet šīs svaigās ogas vai arī rozīnes otrajā dienas daļā, lai uzņemtu glikozi, kas labi palīdz smadzeņu darbībai, un kāliju, kas labvēlīgi ietekmē sirdsdarbību.

Āboli

378

Pateicoties savam skābumam āboli stimulē kuņģa sulas sekrēciju, tāpēc tos ir labi ēst tieši pirms ēšanas, taču esiet uzmanīgi ar āboliem tad, kad ievērojat diētu. Aizvietojot ēdienreizi ar āboliem, jūs provocējat to, ka jums parādīsies bada sajūta, tāpēc labāk tos tomēr lietojiet kā gremošanas stimulatoru.

Banāni

464

Banāni kalpo kā barojoša uzkoda ar labu garšu un smaržu. Banāni satur “laimes hormonu”, tāpēc tie palīdz cīņā ar depresiju. Esiet ļoti uzmanīgi un sekojiet līdzi tam, cik daudz banānus dienā jūs apēdat, jo tas ir kalorijām bagāts produkts, kas satur daudz ogļhidrātu, taču banānus jūs varat ēst jebkurā laikā – gan brokastīs, gan launagā vai vienkārši kā našķi pēc pusdienu maltītes.

Plūmes

561

Plūmes ir bagātas ar kāliju, kas labvēlīgi ietekmēs sirdsdarbību. Plūmes stimulē arī zarnu darbību, tā kā tās tiek rekomendētas lietot vakara stundās, taču ja jūs daudz laika pavadāt mājās, tad ēdiet plūmes jebkurā laikā.

Lasi vēl: Gatavojam krājumus ziemai! Bezgala gards plūmju ievārījums!

Pievienot komentāru