Zinātnieki: C vitamīna superdevas vēža un COVID-19 ārstēšanai

Rekomendējamā diennakts deva

Pat Polinga pretinieki nešaubās par C vitamīna noderību cilvēka organismam. Pēc vispārpieņemtajām normām šī mikroelementa diennakts deva sastāda:

 

no 60 līdz 110 mg vīriešiem,

no 55 līdz 80 mg sievietēm.

 

Cilvēki, kas lieto, minimums, 50 mg diennaktī, izskatās daudz jaunāki un jūtas labāk par saviem vienaudžiem.

 

Pareiza ēšana

Ievērojot pareizu ēšanas režīmu, kas paredz biežu svaigu zaļumu, augļu un dārzeņu lietošanu, neļauj cilvēkam saņemt pietiekamu daudzumu mikroelementa, bez tam, jāņem vērā svars, vecums, fiziskā sagatavotība. Veselības un spēcīgas imūnās sistēmas uzturēšanai nepieciešama papildus vitamīna uzņemšana, un deva ir jāaprēķina individuāli.

Noteikt vajadzīgo devu savam organismam nav sarežģīti. Pietiks izpildīt vienkāršu testu: uzņemt, piemēram, 1 g mikroelementa un 6 stundu laikā mērīt vielas koncentrāciju urīnā. Tas ļaus saprast, cik ātri audi uzsūc mikroelementu un cik tā paliek organismā.

Daudziem cilvēkiem urīnā nonāk ap 25% nātrija askorbāta, bet, ja tā būs mazāk, tātad deva ir jāpalielina. Var izmantot vēl vienkāršāku metodi: uzņemt vitamīna diennakts normu un pakāpeniski palielināt to līdz caurejas efektam (parasti tas iestājas pie 4-15 g vitamīna).

C vitamīna nepieciešamība mainās atkarībā no cilvēka fiziskā stāvokļa. Ja viņš ir slims, devu vajadzētu palielināt, ja vesels, tad ar vienu tableti dienā būs pietiekami. 

 

COMMENTS

Pievienot komentāru