Izgaršo vasaru! Pudiņš ar jāņogu mērci – bauda tavām garšas kārpiņām!

Vasara, bez šaubām, ir visīstākais ogu laiks, kas pilnīgi noteikti ir jāizmanto, tāpēc mēs tev piedāvājam iepazīties ar kādu interesantu, bet tajā pašā laikā pavisam vienkāršu recepti! 

Vasaras ogu pudiņš! Kāpēc gan nepalutināt sevi ar šo bezgala gardo desertu, kuru gatavojot vari ļaut vaļu savai fantāzijai?! Zemenes, avenes, jāņogas, mellenes vai kazenes?! Izvēle ir tavā ziņā! Izgaršo vasaru!

Lasi vēl: 7 vērtīgākās zemeņu īpašības; palīdz atbrīvoties no pinnēm un balina zobus!

 

6 personām

Iepriekšēja sagatavošana: 20 min. + 3 h ledusskapī

Gatavošanas laiks: 8 min.

SASTĀVDAĻAS: 

  • 1 kg svaigu vai saldētu dažādu meža ogu;
  • 3. ēdamk. cukura;
  • 8 rikas baltmaizes vai pilngraudu maizes bez garozas;
  • 2 ēdamk. jāņogu želejas.

PAGATAVOŠANA:

1. Tērauda katliņā ieber ogas, cukuru un 3 ēdamkarotes ūdens, sautē uz mazas liesmas 5 minūtes, līdz ogas kļuvušas mīkstas. Nedaudz padzesē.

2. 900 ml tilpuma pudiņa formas dibenu un malas izliek ar 6 maizes rikām (nekur nedrīkst palikt spraugas). Nolej ogām sulu un saliek tās pudiņa formā uz maizes. Apklāj ar atlikušo maizi tā, lai tā veidotu vāku. Pārlej ar 3-4 ēdamkarotēm saglabātās ogu sulas.

3. Uz maizes uzliek šķīvi, bet tam virsū kaut ko smagu, piemēram, konservu kārbu. Uz 2-3 stundām ieliek ledusskapī, lai sula ievilktos maizē.

4. Mērcei saglabāto ogu sulu ielej pannā un tai pievieno jāņogu želeju. Nepārtraukti maisot, sulu lēnām vāra, līdz želeja pilnībā izkususi. Pudiņu liek uz šķīvja un pasniedz ar jāņogu mērci.

Pievienot komentāru