RECEPTE. Āboli mīklā – aromātiski un bezgala gardi!

Āboli mīklā – viens no vienkāršākajiem veidiem, kā pagatavot gardu desertu visai ģimenei!

Tas būs bezgala ātri un vienkārši, bet gala rezultāts būs aromātisks un patiesi gards, tāpēc vēlamies ar jums padalīties šajā burvīgajā receptē! Šis kārums pilnīgi noteikti der gan ikdienišķām vakariņām, gan svētku reizēm, turklāt ir taču rudens – visīstākais ābolu sezonas laiks!

Lasi vēl: RECEPTE. Ābolu “Napoleons” – saldākiem rudens vakariem!

 

SASTĀVDAĻAS: 

  • 150 g kviešu miltu;
  • 120 g sviesta;
  • 150 g biezpiena;
  • 3 āboli;
  • 4 tējk. rozīņu;
  • 1-2 ēdamk. citronu sulas;
  • 3 tējk. cukura;
  • 1 ola;
  • kanēlis pēc garšas;
  • pūdercukurs pēc garšas;
  • sāls pēc garšas.

Lasi vēl: Baudām rudens veltes! Ķirbju pīrāgs, kas burtiski kūst uz mēles!

PAGATAVOŠANA. 

1. Rozīnes noskalojiet un aplejiet ar verdošu ūdeni. Pēc tam to nolejiet un iemērciet rozīnes tējā vai liķierī.

2. Miltus izsijājiet, pievienojiet tiem atdzesētu sviestu un ar rokām pamīciet to tā, lai izveidotos drupačas. Pievienojiet biezpienu, sāli un samīciet mīklu. Lieciet to ledusskapī.

3. Kamēr mīkla dziest, nomizojiet ābolus un izņemiet serdes. Apšļāciet tos ar citronu sulu un pavāriet 5 minūtes nelielā ūdens daudzumā. Arī ūdenim var pievienot nedaudz citronu sulas. Izņemiet ābolus un nosusiniet tos.

4. Mīklu sadaliet 3 daļās un katru daļu izrullējiet apļa formā. Centrā lieciet ābolu, kura serdes vietu piepildiet ar rozīnēm, apkaisiet ābolu ar cukuru. Augšpusē mīklu savienojiet, izveidojot tādu kā maisiņu. Virsu apslakiet ar olu.

5. Ņemiet cepešpannu un ieklājiet tajā cepamo papīru. Izkārtojiet ābolus un lieciet tos līdz 220 °C uzkarsētā cepeškrāsnī uz 25-30 minūtēm.

6. Pirms pasniegšanas pārkaisiet ar pūdercukuru un kanēli.

Pievienot komentāru