Cepeškrāsnī cepti jaunie kartupeļi ar ķiplokiem un zaļumiem!

Jaunie kartupeļi – tas noteikti ir viens no produktiem, kuru nav iespējams pagatavot negaršīgi! 

Šoreiz vēlamies tevi iepazīstināt ar kādu pavisam vienkāršu, bet tajā pašā laikā arī visnotaļ izsmalcinātu jauno kartupeļu pagatavošanas veidu! Vislabāk šai receptei derēs mazi kartupelīši. Lai visu sagatavotu, tev būs nepieciešamas tikai 10 minūtes. Zaļumus var izvēlēties visdažādākos – dilles, pētersīļus, baziliku, zaļos lociņus… var arī miksēt. Citrona miziņa piešķirs ēdienam ļoti spilgtu garšas buķeti, bet vīns – izsmalcinātību.

Lasi vēl: Kartupeļu vērtīgākās īpašības; veicina normālu gremošanas sistēmas darbību un palīdz notievēt!

 

SASTĀVDAĻAS: 

  • 1 kg kartupeļu;
  • 3 ķiploka daiviņas;
  • 1 ēdamk. citrona mizas;
  • 50 ml sausā baltvīna;
  • 3 ēdamk. saulespuķu eļļas;
  • 50 g sviesta;
  • 1 buntīte zaļumu;
  • 1 šķipsniņa rozmarīna;
  • 1 šķipsniņa oregano;
  • 1 šķipsniņa melno piparu (maltu);
  • sāls pēc garšas.

Lasi vēl: Recepte: Diētiskās vistas gaļas kotletes ar kabačiem un rīsiem!

PAGATAVOŠANA. 

1. Tā kā kartupeļi ir jaunie, tīrīt tos nevajadzēs. Vienkārši rūpīgi tos nomazgājiet un sagrieziet vidēja lieluma gabaliņos. Ja kartupeļi ir mazi, gatavojiet tos veselus.

2. Zaļumus sasmalciniet, ķiplokus izspiediet caur presi, pievienojiet citrona miziņu, vīnu, rozmarīnu, oregano, piparus, sāli un saulespuķu eļļu. Samaisiet. Iegūto maisījumu pievienojiet kartupeļiem un visu kārtīgi samaisiet.

3. Pārlieciet kartupeļus uz cepešpannas. Virsū tiem lieciet sviesta gabaliņus. Lieciet visu cepeškrāsnī uz 30 minūtēm 180 °C. Cepiet līdz tie kļūst zeltaini brūni, periodiski nolejot izdalījušos sulu.

Pievienot komentāru