Dārzeņi puķu dobē. Lieliska ideja!


Šodien dekoratīvo dārzu tēma ir kļuvusi ļoti moderna. Taču daudziem vēljoprojām dārzeņi aug kopā ar puķēm, un īsti nav skaidrs, kur vaga, bet kur puķudobe. Un, ja nemaz tā īsti nav laika ņemties ar pārplānošanu vai atdalīšanu ar starpsienām, tad ļoti veiksmīgi var apvienot skaisto un noderīgo.

 

Piemēram, koriandrs. Garša un aromāts tam tik tiešām ir savdabīgs – ne visiem tas patīk. Koriandra zaļumus varam ievākt ne ilgāk par mēnesi, bet pēc tam tas sāk veidot ziedkopas. Nesteidzieties šos krūmiņus izraut. Paskatieties, cik skaisti ir koriandra ziediņi!
Kad ziediņu ir daudz, tie izskatās kā viegla balta dūmaka virs vagas (dobes).

 

Tālāk, pētersīļi. Tie veido nepārspējami skaistu apmali. Cieši augoši, spilgti zaļi, pievilcīgi līdz pat pirmajām salnām.

Tas ir lieliski. Pētersīļus var regulāri saplūkt salātiem vai pat apgriezt pilnībā, burtiski pēc pāris dienām tie ataugs atkal.

 

 

Dilles ir nepārspējamas jebkurā veidā. Jaunie zaļumi ir labs papildinājums jebkurām dārza puķēm, bet, kad nobriest ziedkopas un atveras “lietussardziņi”, tas dod vertikālu akcentu, vieglumu un gaisīgumu puķu dobei. Paskatieties, cik saskanīgi izskatās gladiolas ar ziedošām dillēm!

 

 

Blakus samtenēm un klinģerītēm lieliski izskatās salāti, piemēram, Lollo Rossa. Tiem ir ne tikai ārkārtīgi skaistas lapas, bet tie ir arī ļoti garšīgi un satur daudz joda. Tie ļoti ilgi neveido ziedkopas, tāpēc paliek kupli un grezni praktiski visu vasaru.

 

 

Maurloki – vitamīniem bagāts un dekoratīvs augs. Dārzā tas ir simpātisks akcents puķu dobei.

 

Ziedošs kabacis – vai nav skaisti? Un jaunās šķirnes dažādās krāsās – dzelteni, balti, tumši zaļi, gareniski un apaļi – tā ir jebkuras vagas rota!

Dārzs – tas ir ne tikai garšīgi un veselīgi, bet arī ļoti skaisti!

Pievienot komentāru