Ekonomisks, taču ļoti gards kotlešu variants – iemīlējos no pirmā kodiena!

Šīs kotletes iekaros no pirmā acu skatiena! To “rozīnīte slēpjas kartupeļa gabaliņa, kas ievietots vidiņā, bet aromātiskā mērce padara malto gaļu vēl sulīgāku.

Tik garšīgi – vienkārši neiespējami atrauties no šķīvja! Tādas kotletītes uz svētku galda nav kauns likt, un tas vēl papildus tam, ka šis ēdiens ir no ekonomiskā gala…

Kotletes ar mērci

Sastāvdaļas kotletēm

  • 500 grami jebkura veida maltā gaļa
  • 2 ēdamkarotes auzu pārslas
  • ½ glāze piens
  • 2 olas
  • 1 vidējs sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • 2 lieli kartupeļi

Sastāvdaļas mērcei

  • 1 vidējs sīpols
  • 1 ēdamkarote milti
  • 1 glāze ūdens
  • 2 ēdamkarotes tomātu pasta
  • 2 ēdamkarotes saldais krējums (var skābo krējumu)
  • sāls, pipari un jebkuras garšvielas pēc garšas

Pagatavošana

Sagatavo malto gaļu. Sakul olas, pievieno pienu. Ar šo maisījumu aplej auzu pārslas un atstāj, lai tās samirkst. Sīki sagriez sīpolu un ķiploku, samaisi ar malto gaļu, pievieno sāli un piparus pēc garšas, pievieno izmērcētas auzu pārslas, visu rūpīgi samaisi. Kartupeļus notīri un sagriez salmiņos.

No maltās gaļas veido ovālu plāceni un tam virsū uzliec kartupeļa salmiņu.

Plācenīša maliņas savieno, lai pagatavošanas laikā kartupelis neizjuktu.

Kotletes apcep augu eļļā, līdz tām ir zeltaina garoziņa, liec karstumizturīgā formā.

Gatavo mērci. Sīpolu sasmalcini un apcep uz pannas, kur cepās kotletes. Ūdenī izšķīdini tomātu pastu, saldo (skābo) krējumu, miltus, rūpīgi visu samaisi, lai nebūtu kunkuļu. Lej uz pannas, kur cepas sīpoli. Pievieno sāli, piparus, pievieno jebkuras  mīļākās garšvielas, sautē aptuveni 5 minūtes ar vāku, pēc tam ar mērci aplej kotletes.

Formu ar kotletēm liec cepeškrāsnī, kas uzkarsēta 180 – 200 grādiem, un cep 20 minūtes.

Pamēģini pagatavot šīs garšīgās kotletes, pirms pasniegšanas apberot tās ar lociņiem – kotletes pazudīs vēl karstas! Ēdiens ir pietiekoši sātīgs – atradums katrai saimniecei.

Ja kotletes ar kartupeli tev ir iepatikušās, tad padalies ar draugiem ar šo recepti!

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!
loading...

Pievienot komentāru