NA biedri piesaka mītiņu demokrātijas stiprināšanai Rīgas domē

Nacionālās apvienības (NA) Rīgas nodaļas biedri šodien pieteica mītiņu, lai rīdzinieki iestātos par savu viedokli, ka RD priekšsēdētājam Nilam Ušakovam jāatkāpjas no amata saskaņā ar Rietumeiropas demokrātijas principiem.

Mītiņa organizatori ir NA biedri, taču piedalīties tajā par Eiropas demokrātijas tradīcijām aicināti visi Latvijas iedzīvotāji, kam šīs tradīcijas ir svarīgas. Mītiņa pieteikumā minēts, ka tajā piedalīsies vismaz 1000 cilvēku.

RD Nacionālās apvienības frakcijas vadītājs Nauris Puntulis: “Ar šo mītiņu vēlamies vērsties pie N.Ušakova atbalstītājiem, liekot viņiem padomāt par to, ka, šobrīd aizstāvot N.Ušakovu, viņi nostājas pret viedokli, kādu ir paudis gan Valsts prezidents, gan bijušais un esošais Ministru prezidents, gan virkne citu valsts amatpersonu. Mūsuprāt, N.Ušakova atbalstītāji nostājas pret viedokli, kuru aizstāvētu jebkurš Eiropas demokrātijas tradīcijas cienošs pilsonis.”

Sabiedrībā kļuvis zināms, ka N.Ušakova pārstāvētā partija organizē mītiņu viņa atbalstam pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja veiktajām kriminālprocesuālajām darbībām Rīgas mēra kabinetā un dzīves vietā saistībā ar uzsākto kriminālprocesu “Rīgas satiksmes” lietā.

Mītiņa organizatore Ginta Vilcāne: “Rīgas mēram šādā situācijā būtu jāatkāpjas, ja reiz iestājas par Rietumeiropas demokrātijas tradīcijām vārdos.”

Mītiņu NA biedri plānojuši rīkot 9. februārī laika posmā no 12 līdz 15 Rīgas Rātslaukumā.

Pievienot komentāru