Kā ārstēt slimības ar mandarīna mizām – kaut kas neticams!

Tikai 6 grami žāvētu mandarīna mizu satur 14% no ikdienā nepieciešamās C vitamīnu devas cilvēkiem. Tā kā beta-karotīna saturs ir svarīgs, mandarīna miza ir noderīga sirds un asinsvadu slimību profilaksei. Mandarīna mizās esošais flavonoīds pasargā organismu no vīrusiem, iekaisuma, un šai vielai piemīt pretalerģiskas īpašības.

Ēteriskās eļļas aromāts, kas iegūts no nogatavojušos augļu mizas, noņem pārgurumu, mazina uzbudināmību, stimulē nervu sistēmu, nomierina, samazina baiļu sajūtu.

Mandarīna ēteriskā eļļa uzlabo ādas krāsu, atsvaidzina sejas ādu, izlīdzina grumbas, piemērota taukainai un kombinētai ādai, kā arī palīdz cīnīties ar izsitumiem. Tāpat tā novērš striju un celulīta parādīšanos, it īpaši kombinācijā ar neroli un lavandas eļļu.

Bronhīts

Ja tevi nomocījis bronhīts, paņem trīs ēdamkarotes mandarīna miziņas, pielej divas glāzes ļoti karsta ūdens, ļauj tam pāris stundas iestāvēties un tad nokās. Pievieno nedaudz medus un izdzer visas dienas garumā.

Sauss klepus

Nolējums no mandarīnu mizas ir lielisks līdzeklis, lai mazinātu sāpes kaklā, ko radījis sauss klepus. Ieliec vienu mandarīna mizu glāzē ar šņabi un atstāj tumšā vietā uz vienu nedēļu. Lieto 20 pilienus 3 reizes dienā pirms ēdienreizes.

Aizlikts deguns

Mandarīnu miza palīdzēs tev tikt galā ar aizliktu degunu. Ievieto 2-3 mandarīnu mizas bļodā ar verdošu ūdeni. Ļauj nostāvēties uz pāris minūtēm, un pēc tam ieelpo tvaiku, kas paceļas virs bļodas 10 minūtes.

Avots

Pievienot komentāru