Kā cept kotletes, lai tās nebūtu sausas un nepiedegtu – vērtīgi padomi jaunajām saimniecēm

Katrs kotletes savās mājās gatavo pēc savas receptes. Ja esi saimniece jau gadiem, tad droši vien esi iemanījusies gatavot pēc tādas receptes, ka tev un tavai ģimenei garšo vislabāk.

Nereti, aizejot ciemos, ir iespēja nogaršo citu saimnieču gardi izceptās kotletes un uzzināt arī viņu kulinārijas noslēpumus.

Bet ko darīt, ja esi jaunā saimniece? Lūk, būs daži padomi!

Reizēm, īpaši jaunām saimniecēm, kotletes sanāk melnas, piedegušas un sausas.

Tas notiek tajos gadījumos, ja uguns uz plīts ir pārāk liela, bet miltu panējums pārāk daudz. Pirms likt uz pannas, jānotīra liekie milti un tikai tad jāliek uz pannas, kā arī jāsamazina uguns.

Ja kā panējums tiek izmantota rīvmaize, var rasties tā pati problēma – liekā rīvmaize nokrīt eļļā un sāk degt. Tāpēc liekā rīvmaize ir jānoņem.

Nav nozīmes vai pannas dibens ir plāns vai biezs. Galvenais, lai eļļa nav pārvārīta, bet vienkārši uzsildīta, tad kotletes nepiedegs, bet gan vienmērīgi apcepsies, nepazaudējot savu sulu.

Kotletes nevajag likt pārāk blīvi kopā, pietiek, ja uz pannas būs kādas 4-6 kotletes, lai starp tām būtu sprauga: kotlete cepās ne tikai no apakšas, bet sakarsētā eļļa apcep arī sānus

Ja nav pārliecības par to, ka ēdiens ir izcepies, pasautējiet to: pannā vienkārši ielej nedaudz ūdeni, uzliek vāku un atstāj uz nelielas uguns aptuveni 5 minūtes. Tāpat sautēt var krējuma-tomātu mērcē vai buljonā.

Pievienot komentāru