Katrs no mums kartupeļu pankūkas ēd dažādi. Kādam garšo ar lasi, bet cits ēd ar ievārījumu. Šoreiz vēlos padalīties ar vecmāmiņas kartupeļu pankūku recepti.
Sastāvdaļas:
- 1 kg kartupeļi
- 1 sīpols
- 400 g maltā gaļa
- Sāls, pipari, garšvielas, zaļumi
- 2 ķiploku daiviņas
Pagatavošana:
Izvēlas to maltās gaļas veidu, kas pašam vislabāk patīk, derēs jebkurš, bet vislabāk – jaukta maltā gaļa.
Malto gaļu sajauc ar sarīvētu sīpolu, sāli, pipariem, garšvielām, samaltu ķiploku un zaļumiem.
No ēdamkarotes maltās gaļas veido mazus un ne pārāk biezus plāceņus.
Kartupeļus sarīvē uz vidējās izmēra rīves, pievieno sarīvētu sīpolu, sāli.
Padoms: kad kartupeļi sarīvēti, tos nedaudz iesāla un pagaida 5 minūtes, lai notecinātu lieko sulu. Tad cepšanas procesā nevajadzēs noņemt šķidrumu.
Ar eļļu uzkarsētā pannā liek karoti kartupeļu masas, pa virsu sagatavoto maltās gaļas plāceni.
Uz mazas uguns apcep no abām pusēm līdz zeltaini brūnai krāsai.
Šīs garšīgās un sātīgās pankūkas var pasniegt ar krējumu, mērcēm, salātiem, marinētiem tomātiem vai gurķiem.
I¦ve recently started a web site, the info you provide on this website has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work.
Thanks for all of the labor on this web page. Betty take interest in participating in investigation and it’s simple to grasp why. My spouse and i know all relating to the lively mode you deliver efficient thoughts through your website and as well as cause response from the others on this area of interest then my princess is in fact being taught a lot of things. Have fun with the rest of the year. You’re the one performing a glorious job.