Kā izskatās sieviete, kura līdz 39 gadu vecumam ir dzemdējusi 44 bērnus


Daudzbērnu mātes vienmēr izraisa cieņu. Kā gan viņa visu pagūst, ja mājās ir nevis viens, bet gan divi vai trīs bērni? Protams, par vairāku bērnu māti var kļūt ne katra sieviete, un tādam notikumam ir jāsagatavojas morāli.

Ja pie mums par daudzbērnu ģimeni jau tiek uzskatīta ģimene, kurā ir 3 bērni, tad Āfrikas Ugandā ir normāli, ja mājās ir 6 vai 7 mazuļi. Mariona Nabantazi ir māmiņa no Ugandas, kas iekļuvusi Ginesa rekordu grāmatā. Viņai ir daudz vairāk par sešiem bērniem, taču sieviete tam nepavisam nebija gatava.

Māmiņas ar visvairāk bērniem pasaulē drāma

Marionai ir 39 gadi gadi, un viņa ir māmiņa 44 bērniem. Visi bērni ir dzimuši no viena vīrieša likumīgā laulībā. Diemžēl ne visi bērni spēja izdzīvot, sešiem no viņiem ārsti nespēja palīdzēt. Atliek vienīgi minēt, kā ar tik daudz bērniem dzīvo Mariona pati.

Kļūt par super-daudzbērnu māti Mariona nepavisam neplānoja, kā arī neplānoja precēties. 13 gadu vecumā vecāki viņu pārdeva nākošajam vīram, diemžēl Ugandā tā ir ierasta prakse un tiek uzskatīta par normu. Vīram bija gandrīz 40. Par jūtām, protams, nebija ne runas. Mariona nonāca īstā verdzībā un jau pēc 9 mēnešiem dzemdēja dvīņus.

Bērni jaunajai meitenei dzima praktiski katru gadu. Pēc dvīnīšiem dzima trīnīši, pēc tiem jau četri bērni. Pastāvīgās grūtniecības un dzemdības pavisam novārdzināja Marionu, bet vīrs it nemaz neuztraucās par viņas veselību.

24 gadu vecumā Mariona jau bija tuvu izmisumam Viņa lūdza ārstus palīdzēt viņai, taču Ugandas medicīna izrādījās bezspēcīga. Pie tam, jaunajai sievietei diagnosticēja retu patoloģiju – viņas reproduktīvā sistēma strādā tā, ka vienlaicīgi nobriest vairākas olšūnas, tāpēc viņai dzimst dvīnīši, trīnīši un pat četrīši.

Precētā vientuļā māte
Marionas vīrs, kā jau tas bija gaidāms, neinteresējās ne par sievu, ne bērniem. Viņš nepiedalījās bērnu audzināšanā un mēdza pazust uz vairākiem mēnešiem. Kā izrādījās vēlāk, viņam bija vairākas sievas dažādos valsts nostūros, kur viņš periodiski parādījās. Daži Marionas bērni pat neatceras, kā tēvs izskatās.

Kad Marionai bija 38, vīrs viņu pameta pavisam. Rūpes par visiem 38 bērniem nu gūlās uz sievietes pleciem. Viņa savus bērnus mīl, un galvenais mērķis ir dot viņiem izglītību un profesiju.

Vecākie Marionas bērni jau ir beiguši skolu. Dēls strādā par autovadītāju, bet meita ir medmāsa. Mariona daudz strādā, lai visus varētu pabarot.

Kuplās ģimenes sadzīve
Pat pēc Ugandas mērauklas Marionai skaitās ļoti liela ģimene. Kaimiņi ar prieku būtu palīdzējuši, taču paši knapi savelk galus. Mariona ķeras pie jebkura darba: šuj, apstrādā dārzu, tirgojas, uzkopj mājas.

Māja lielajai ģimenei ir pavisam maziņa. Mazākie bērni guļ divstāvu gultās, bet lielākie vienkārši uz grīdas. Pieaugušie bērni nakšņo pagalmā, labi, ka Āfrikā naktis ir siltas.

Visiespaidīgākie tēriņi, protams, ir uzturam. Gaļa šajā mājā ir rets ciemiņš, pārsvarā ir kukurūza, kartupeļi, pākšaugi. Katru dienu ir nepieciešams ap 7 kg kartupeļu un kukurūzas, un vēl 5 kg pākšaugu. Maizes vietā Mariona pati cep plāceņus. Te, protams, nevar būt runa par sabalansētu ēdienkarti, toties visi bērni ir paēduši.

Marionas gadījums nav unikāls. Ugandā katru gadu desmitiem meiteņu kļūst par preci pašas savu ģimeņu rokās, viņas tiek pārdotas verdzībā, tā saucamajā laulības dzīvē. Cerams, ka pasaules sabiedrība beidzot pievērsīs uzmanību viduslaiku noteikumiem, un sievietes Ugandā tiks aizsargātas.

Pievienot komentāru