Puisis saderēja, ka apēdīs gliemezi. Būsi šokēts, kas notika ar puisi


2010.gadā Sems Balards no Sidnejas (Austrālijā) kādā ballītē saderēja, ka apēdīs gliemezi. Un izdarīja to. Pēc dažām dienām viņš sāka sūdzēties par sāpēm kājās, kā rezultātā viņam tika diagnosticēta parazītiskā žurku tārpa infekcija.

Šis parazīts (Angiostrongylus cantonensis) vairojas žurkās, to pārnēsā gliemeži un gliemenes, un caur tiem tie var tikt nodoti cilvēkam. Vairumā gadījumu cilvēka organisms spēj pats tikt galā ar šo infekciju, taču retos gadījumos tā var izraisīt meningītu, kura simptomi ir galvassāpes, kakla daļas paralīze, durošas vai sāpīgas sajūtas ādā, drudzis, slikta dūša un vemšana.

Balardam nepaveicās. Viņam attīstījās eozinofilais meningoencefalīts, un viņš ieslīga komā uz 420 dienām. Pa šo laiku puiša smadzenes tika bojātas, un viņš zaudēja spējas kustināt ekstremitātes. Vēlāk atjaunojās tikai daļa kustību, bet Sems palika paralizēts, izjuta krampjus, un viņam bija nepieciešama pastāvīga aprūpe. 2018.gada 2.novembrī viņš nomira. Savus pēdējos vārdus viņš veltīja savai mātei. Sems teica, ka ļoti mīl viņu.

Kur un kā var inficēties

Parazītiskais žurku tārps ir sastopams daudzās Dienvidaustrumāzijas valstīs (Vjetnamā, Taizemē, Malaizijā, Indonēzijā, Ķīnā, Japānā, Filipīnās), Klusā okeāna reģionā (Austrālijā), ASV un Dienvidamerikā (Kubā, Puertoriko, Brazīlijā), Āfrikā (Madagaskaras salā), Tuvajos Austrumos (Ēģiptē).

Cilvēks inficējas, uzturā lietojot dažādus jēlus un pusjēlus gliemjus, krabjus un garneles. Piemēram, Ķīnā kāda sieviete inficējās, apēdot simtkāji.

Uz šo brīdi pasaulē ir reģistrēti vismaz 2800 inficēšanās gadījumi.

Pievienot komentāru