Kā pagatavot pašu garšīgāko ziedkāpostu visā pasaulē: labāku versiju es neesmu mēģinājusi!

Pat ja tev īpaši negaršo ziedkāpostu, viennozīmīgi pamēģini tos pagatavot pēc šīs jaunās receptes.

Ēdiens būs smaržīgs, kraukšķīgs no ārpuses un maigs iekšpusē. Ceptus ziedkāpostus ar sieru nav iespējams nemīlēt!

Sastāvdaļas:

  • 1 ziedkāposts
  • 3 olas
  • 6 ēdamkarotes milti
  • Eļļa cepšanai
  • 1 ēdamkarote rīvmaize
  • 50 g rīvēts cietais siers
  • 1/2 tējkarote karija garšviela (var aizstāt ar citām iecienītām garšvielām)
  • Sāls

Pagatavošana:

Ziedkāpostu sadali sīkāk, ievieto katliņā, pārklāj ar ūdeni. Pieber sāli un liec vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, vāri ziedkāpostus 5 minūtes, bet pēc tam novieto tos caurdurī.

Dziļā bļodā sakul olas ar kariju. Pievieno nelielu šķipsniņu sāls un miltus. Samaisi, kamēr iegūsti viendabīgu masu.

Atsevišķā traukā samaisi rīvmaizi ar rīvētu sieru.

Iemērc katru ziedkāposta daļu mīklā un pēc tam ielieciet sagatavotajā rīvmaizē ar sieru. Cep labi sakarsētā pannā mērenā eļļas daudzumā, līdz zeltaini brūnai, tad pagrieziet ziedkāpostus otrādi.

Lai labi garšo!

Pievienot komentāru