Kā pareizi izvēlēties agrās zemenes. Skaidro eksperti

Speciālisti stāsta, kad ir vērts sākt ēst pirmās zemenes un kā izvēlēties kvalitatīvas ogas.

Ārsti brīdina, ka ar agrīnajām ogām var ļoti viegli saindēties, tāpēc tās ir jāizmanto ļoti uzmanīgi. Pēc ekspertu domām, īstā zemeņu sezona sāksies tikai pēc 2-3 nedēļām.

Bet arī tad šo  ogu iekļaušana uzturā jāveic uzmanīgi. Speciālisti iesaka pirkt zemenes tikai oficiālās tirdzniecības vietās. Turklāt, kamēr sezona vēl nav sākusies, tās vajag ēst tikai reizi nedēļā. Mediķi atgādina, ka zemenes ir spēcīgs alergēns, un tā sastāvā ir daudz augļu skābes, kas kairina gļotādas.

Kas jāņem vērā, pērkot zemenes?

Aromāts. Augstas kvalitātes ogām vajadzētu būt aromātiskām un radīt dabisku aromātu. Pretējā gadījumā tas nav vērts iegādāties.

Struktūra. Ogai nevajadzētu izskatīties tumšai, un tās kātiņam nevajadzētu būt sausam. Tieši kāts augstas kvalitātes zemenēm, ir viegli noņemams. Kauliņiem jābūt iegremdētiem ogu mīkstumā. Ja zemene ir pārāk gaiša, visticamāk, tā satur ķimikālijas. Ja ogas ir pārāk lielas, tad tām ir pārāk daudz ūdens.

Ārējais izskats. Eksperti uzsver, ka oga, kas izskatās gluži kā no gleznas, nevar būt dabiska. Ar lielu varbūtību šādas zemenes tika apstrādātas ar nitrātiem, un to sastāvā ir ķīmiskas vielas. Ogām nevajadzētu būt spīdīgai virsmai.

Ārsti secina, ka agrās zemenes ir jāēd ļoti uzmanīgi un, tās izvēloties, ievēro visus noteikumus.

 

Pievienot komentāru