Kā šobrīd dzīvo Niks Vuičičs – vīrietis bez rokām un kājām, bet kurš motivē miljonus


Par Niku Vuičiču es pirmo reizi izdzirdēju pirms apmēram desmit gadiem. Mani ļoti iespaidoja šā vīrieša piemērs. Iedzimta slimība, kas saucas Tetra-Amelia sindroms, Nikam jau no agras bērnības liek saskarties ar milzīgām grūtībām, bet viņš tomēr ir iemācījies tās pārvarēt un dzīvot laimīgu dzīvi.

Tetra-Amelia sindroms – tā ir reta iedzimta saslimšana, kam raksturīgs visu četru ekstremitāšu, roku un kāju, trūkums.
Varētu liktie, ka dzīvot ar šādu diagnozi ir spriedums, taču Niks spēja ne tikai iemīlēt savu dzīvi, bet arī gūt gandarījumu no tās, viņš ir sācis apmācību darbību un kļuvis par motivējošu spīkeri.
Šobrīd 2020.gadā Niks dzīvo kopā ar sievu un četriem brīnišķīgiem bērniņiem. Niks turpina nodarboties ar savu iemīļoto lietu un motivē miljoniem cilvēku mīlēt sevi, mīlēt savu dzīvi, uzstādīt mērķus un tos sasniegt. Viņam kā nevienam citam ir pilnas tiesības teikt, ka viss ir iespējams un no jebkuras sarežģītas situācijas var atrast izeju!

Daudziem cilvēkiem bieži patīk sevi žēlot, runāt par to, cik grūti dzīvot, īpaši, ja kaut kas neizdodas. Bet pusaudžu depresija, ar kuru var saskarties līdz 20% pusaudžu vecumā līdz 18 gadiem, var stipri sabojāt dzīvi. Tieši ar jaunatni Nikam patīk strādāt un skaidrot viņiem, ka dzīve nav tik slikta, kā tas kādam kļūdaini varētu likties.

2015.gadā Niks viesojās Krievijā un piedalījās A.Malahova programmā “Šovakar”. Pēc gada A.Malahovs uzaicināja Niku atkārtoti uz savu raidījumu “Lai runā”.

Niks ir dziļi ticīgs cilvēks, tāpat kā viņa vecāki, viņš pieder evanģēliskajai baznīcai. Šobrīd Niks vada savu podcast (aplādi) daudzās populārās online platformās (Youtube, Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts), uz kurām viņš aicina cilvēkus ar dažādiem motivējošiem stāstiem. Caur savu lapu Niks pārdod motivējošos kursus, savas grāmatas, ka’arī biļetes uz konferencēm. Ceļo pa pasauli kā spīkeris un bieži uzstājas augstskolu studentu priekšā.

Niks ar savu ģimeni dzīvo savā mājā Kalifornijā. Savā Instagram kontā Niks izliek video par to, kā pavada laiku kopā ar saviem bērniem, kā nodarbojas ar sportu, personīgās fotogrāfijas un paziņojumus par savām aplādēm.

“Periodiski savā kanālā es publicēšu līdzīgus stāstus par cilvēkiem, kas ar savu piemēru motivē miljoniem citu cilvēku un palīdz paskatīties uz savu dzīvi no pavisam cita leņķa.”

Šo rakstu es beigšu ar Nika vārdiem: “Vīrišķība – tā ir kustība uz priekšu, pat tad, kad tu baidies.”

Pievienot komentāru