Ko darīt, ja ir sapūsta spranda

Sāpes apkakles zonā – miozīts – bieži rodas tieši vasarā, kondicionieru un caurvēju dēļ. Ja jums ir sapūsta spranda, tad atbrīvoties no nepatīkamajām sajūtām vairumā gadījumu var arī mājas apstākļos.

Miozīta simptomi ir ļoti vienkārši: ja ir sapūsta spranda, tā sāk sāpēt. Jums ir sāpīgi pagriezt galvu, un pat miera stāvoklī nepatīkamās sajūtas liek sevi manīt. Iemesli var būt dažādi – ne tikai muskuļu iekaisums no caurvēja vai kondicioniera, bet arī trauma, pārmērīga fiziska slodze ARVI vai gripas sarežģījumi vai pat hronisks stress.

Kā ārstēt sapūstu sprandu

Pirmais, kas ir jāizdara – jānodrošina kakla-plecu zonai miers, jo sāpes bieži pastiprinās tieši pie kustībām. Ja jūsu darbs ir saistīts ar fizisku slodzi,nāksies ņemt slimības lapu.

Vēl viens svarīgs moments – sildīšana. Lietojiet sildošās ziedes un noteikti aplieciet šalli no dabiskās vilnas. Tas palīdzēs ātrāk noņemt iekaisumu.

Nekādā gadījumā nepieļaujiet atkārtotu atdzišanu, citādi visa ārstēšana būs vējā. Arī karstajās dienās izvairieties no kondicionieru lietošanas vai centieties novirzīt gaisa plūsmu, lai tā jūs neskartu.

Daudziem ļoti labi palīdz sildošās kompreses no marles, kas iemērkta spirtā, ko uzliek uz nakti. Ārstēšanai pievienojiet vieglu masāžu, kas ļaus atbrīvoties no nepatīkamajām sajūtām. Ja sāpes kļūst neciešamas, var izdzert pretsāpju līdzekli, pirms tam konsultējoties ar ārstu. Konsultācija ir nepieciešama arī tad, ja sāpes nepāriet vairākas dienas. Parastos gadījumos, lietojot sildošās ziedes, simptomi pāriet jau pēc 2-3 dienām. Pie ārsta ir jāgriežas ne tikai tādēļ, lai ātrāk izārstētu miozītu, bet arī tāpēc, lai izslēgtu sarežģījumu iespējamību – piemēram, balsenes saslimšanas un tālāku iekaisumu.

Pievienot komentāru