Lieliski padomi dārzniekiem, kas palīdzēs augu kopšanā

Katrs dārzkopis, kurš mīl savu darbu, ir gatavs darīt visu, lai izaudzētu veselīgus un skaistus augus bez ķīmiskām piedevām un pesticīdiem. Mūsdienās ir praktiski neiespējami atrast augļus un dārzeņus, kuri būtu nogatavojušies bez ķīmijas palīdzības, bet tādā veidā tiek zaudēta visa barības produktu vērtība.

Bet līdz šo kaitīgo vielu parādīšanās cilvēki kaut kā tika galā arī bez ķīmijas. Mēs esam savākuši priekš tevis receptes ar gadiem ilgi pārbaudītiem dabīgajiem mēslojumiem un veidiem, kā cīnīties ar kaitēkļiem. Pateicoties šiem spīdošajiem padomiem, tavs dārziņš atgādinās paradīzes dārzu!  

 

Padomi dārzniekiem

Dažreiz vecas ābeles pārstāj ziedēt, tāpēc vajag viņas nedaudz pastimulēt. Iedzen augļu kokā naglu, un tas sāks ziedēt. Indijā dārznieki to pašu dara ar kokosriekstu palmām. Šī procedūra kokam ir absolūti nekaitīga.

 

Ja augs nomet ziedus un pumpurus, tad tev palīdzēs magnija sulfāts (angļu sāls, magnēzija sulfāts). Tas ir dabīgs minerāls, kas tiek iegūts no jūras ūdens. Rezultāts ir praktiski acumirklī. Izšķīdini 2 ēdamkarotes sulfāta 1 litrā silta ūdens un kārtīgi sakrati. Apsmidzini augu vienu reizi divās nedēļās no ziedēšanas sākuma līdz tam laikam, kamēr nesavāksi augļus.

 

Augiem dzelzs ir nepieciešams augšanai. Ja dzelzs nepietiek, tad dzeltē lapas. Tas parasti notiek tāpēc, ka zemē ir pārāk daudz fosfora. Ievietojiet ūdenī pāris sarūsējušas naglas ūdenī un ar to apsmidziniet augus. Tas palīdzēs ātri problēmu atrisināt.

 

Ar sēnīšu saslimšanām vislabāk cīnās soda. Uz 3 litriem silta ūdens pievieno ēdamkaroti sodu un ar šo maisījumu apsmidzini augus. Ūdenim pilnībām jāaptver augs un jāiesūcas augsnē.

 

Augiem ļoti noderīgs ir piens. Dažas saimnieces iespricē pienu tieši auga stumbrā. Ar atšķaidītu pienu var apsmidzināt sakņu zonu un lapas. Pienu obligāti atšķaidiet un neizmantojiet to pārāk bieži.

 

Vara monētas novērš sēnītes rašanos. Aprociet pāris monētas zemē ap augu, un varš iznīcinās sēnīšu sporas.

 

Izmantojiet saldu gāzēto ūdeni kā lamatas kukaiņiem. Atstājiet nelielu daudzumu gāzētā ūdens pudelē un pakariniet to uz augļkoka. Šādu paņēmienu ieteicams izmantot ziedēšanas periodā.

 

Koksnes pelni ir noderīgi augsnei, kur aug sparģeļi, brokoļi, pupas, bietes. Ar kafijas biezumiem mēslojiet rozes, acālijas, rododendri.

 

Šis padoms var likties dīvains, bet augiem patīk mūzika. Pētījumi pierāda, ka džezs un klasiskā mūzika labvēlīgi ietekmē augu stāvokli un augšanu. Šo triku izmanto pat slavenās vīnogu plantācijās.

Avots: takprosto.cc

Pievienot komentāru