Recepte. Makaroni ar krēmīgu šampinjonu mērci – ideālām vakariņām!

Makaroni laikam ir viens no tiem pārtikas produktiem, kuru mums nekad neapniks gatavot, jo tos vienmēr var pagatavot kaut kā īpaši, ļaujot vaļu fantāzijai!

Tie ir arī ļoti sātīgi, kas nozīmē to, ka visa ģimene būs kārtīgi paēdusi, turklāt tiem var pievienot dažādas citas sastāvdaļas un pasniegt ar ļoti gardām mērcēm.

Makaroni ar bezgala krēmīgu un gardu sēņu mērci! Tas pilnīgi noteikti neaizņems daudz laika, turklāt šis ēdiens ne tikai ļoti labi garšo, bet arī izskatās skaisti, kas ļauj to pasniegt arī uz svētku galda! Noteikti pamēģini!

Lasi vēl: Recepte. Rīsu, brokoļu un maltās gaļas sacepums – ideālām vakariņām!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 300 g makaroni;
  • 220 g saldais krējums;
  • 150 g šampinjoni;
  • 150 g spināti;
  • 0,75 glāze cietais siers;
  • 0,5 glāze valrieksti;
  • 1 ēdamk. citronu sula;
  • 1 ēdamk. olīveļļa;
  • sāls pēc garšas;
  • malti melnie pipari pēc garšas.

PAGATAVOŠANA. 

Lielā katlā ielej ūdeni, pieber sāli un noved līdz vārīšanās stadijai.

Pannā ielej olīveļļu un uz vidējas uguns apcep apsālītas sēnes. Uzliek vāku un sautē šampinjonus līdz tie gatavi (apm. 15-20 min.). Periodiski apmaisa.

Pievieno spinātus, pielej citronu sulu. Sautē vēl mazliet. Pieber sasmalcinātus valriekstus.

Vārošajā ūdenī liek makaronus. Kad tie gatavi, nolej ūdeni. Nedaudz makaronu novārījuma atstāj vēlākam laikam.

Spinātiem un sēnēm pievieno saldo krējumu. Kārtīgi samaisa un pievieno rīvētu cieto sieru. Ja mērce sanāk par biezu, var pievienot nedaudz makaronu novārījuma.

Ja nepieciešams, mērcei pievieno sāli un piparus.

Mērcei pievieno makaronus un visu kārtīgi samaisa. Ēdienu silda uz lēnas uguns aptuveni 5 minūtes.

Makaronus liek traukā, apkaisa ar rīvētu sieru un pasniedz karstus.

Lai labi garšo! 

Lasi vēl: Recepte. Diētiskās vistas gaļas kotletes ar kabačiem un rīsiem

Pievienot komentāru