Mandarīnu sezona pamazām tuvojas savai izskaņai, tāpēc ir pēdējais laiks tos izbaudīt, taču tev ir visas iespējas šo burvīgo garšu baudīt arī vasarā!
Mandarīnu ievārījums – diezgan eksotisks gardums, kas dod iespēju baudīt mandarīnu garšu jebkurā gada periodā, turklāt to var lietot arī kā pikantu mērci pie gaļas.
Lai gan šī ievārījuma gatavošana ir visnotaļ laikietilpīgs process, tas noteikti ir tā vērts, jo gala rezultāts ir pasakaini gards, tāpēc neslinkojiet un pagatavojiet pāris burciņas šī ievārījuma!
Lasi vēl: Recepte. Ingvera-citronu ievārījums; gards veids, kā stiprināt savu imunitāti!
SASTĀVDAĻAS:
- 1 kg mandarīni;
- 1 apelsīns;
- 1 kg cukurs;
- 1 glāze ūdens;
- 2 tējk. malts ingvers;
- 10 g vanilīns.
PAGATAVOŠANA.
Mandarīnus nomizo un katru augli sadala gabaliņos. To pašu izdara ar apelsīnu.
Citrusaugļus liek dziļā katlā, pārlej ar glāzi ūdens un uz 8 stundām liek nostāvēties.
Kad tas izdarīts, katlu liek uz plīts un pievieno ingveru.
Kad ievārījums sāk vārīties, samazina uguni un vāra aptuveni 1,5 stundu, pastāvīgi ievārījumu apmaisot.
Pēc tam pievieno vanilīnu un cukuru. Vāra vēl 1,5 stundu.
Lej iepriekš sterilizētās burciņās un aizver ar metāla vāciņu.
Lai labi garšo!
Lasi vēl: Recepte. Bezgala gards plūmju ievārījums!