Šokolādes cepumi – tie ir visnotaļ izplatīti kārumi, kuros galvenā sastāvdaļa parasti ir kakao pulveris vai šokolāde.
It kā kaut kas pavisam parasts, turklāt veikalos šādu cepumu izvēle ir visnotaļ plaša, taču atcerēsimies to, ka nekas nav garšīgāks par pašu gatavoties našķiem. Tajos ir ielikta mīlestība, un tie ir arī daudz veselīgāki, jo nesatur dažādas nevēlamas piedevas, konservantus un citas kaitīgas vielas.
Lūk, vēlamies piedāvāt gardu šokolādes cepumu recepti! Šie cepumi noteikti garšos gan lieliem, gan maziem, turklāt tie ir pavisam vienkārši un arī visnotaļ ātri pagatavojami! Vislabāk tos baudīt tad, kad tie vēl ir silti. Noteikti ir vērts pamēģināt!
Lasi vēl: Recepte. Banānu pīrāgs – viegli un ātri pagatavojams deserts!
SASTĀVDAĻAS:
- 200 g kviešu milti;
- 100 g cukurs;
- 100 g sviests;
- 150 g īrisu konfektes;
- 20 g kakao pulveris;
- 10 g cepamais pulveris;
- 1 ola;
- 0,5 tējk. sāls;
- 0,5 tējk. vanilīns.
PAGATAVOŠANA.
Izsijātus miltus sajauc ar kakao pulveri, sāli, cepamo pulveri un vanilīnu.
Atsevišķā traukā sakuļ olu ar cukuru.
Olu maisījumu lej klāt sausajām sastāvdaļām, pievieno gabaliņos sagrieztu mīkstu sviestu.
Samīca mīklu. Uz pusstundu būtu vēlams ielikt ledusskapī.
No mīklas veido bumbiņas. Katru bumbiņu saplacina, vidū liek konfekti un izveido cepumu.
Cepešpannu ieziež ar sviestu. Izkārto cepumus. Cep 180 grādus 12 minūtes.
Lai labi garšo!
Lasi vēl: Recepte. Šokolādes pīrāgs ar biezpiena bumbiņām – garšos gan lieliem, gan maziem!