Raksts, kas jāizlasa ikvienai mammai, kas audzina meitu

Mātes un meitas saikne ir ļoti spēcīga. Meitai pieaugot, māte var kļūt par meitas labāko draugu, izpalīdzīgu palīgu un atbalstu visās dzīves situācijas.
Taču pirms meita nav izaugusi, derētu atcerēties šīs atziņas.
Tava kosmētika tagad ir viņas kosmētika

Īstajam laikam pienākot nāksies sniegt vērīgus padomus par to ka mazāks daudzums kosmētikas izskatās krietni vien labāk, tomēr šobrīd kosmētika domāta tik vien kā jautrībai.

Iespējams, ka jūties neērti stāstot meitai par menstruācijām, tomēr tas ir ļoti svarīgi

Visām mammām būtu jāsniedz informācija meitām, lai viņas būtu gatavas, kas tas notiks. Jābūt atklātai par savu ķermeni un jāpaskaidro, kas mainīsies viņas ķermenī. Viņai jājūtas ērti runājot par to, kā arī vislabāk, ja meita apspriestu šo tematu ar mammu.

Pasaule liks bērniem pieaugt daudz ātrāk kā tu vēlētos

Tas ir mātes pienākums ļaut meitenēm būt vēl bērnam tik ilgi, cik vien tas iespējams. Tai skaitā ir atteikšanās no kosmētikas, mobilā telefona un piedienīgu drēbju nēsāšana.

Iedrošini un atbalsti viņas attiecības ar tēvu

Meitenei ir ļoti nepieciešama mātes gādība, tomēr nevajag aizmirst arī par tēva lomu, kurš mīl savu ģimeni.

Apdomā labi, ko tu saki par savu ķermeni meitas priekšā

Tu kļūsi par piemēru tam, kā jāizturas pret savu ķermeni. Bērnu priekšā runā par to labus vārdus. Astoņu gadu vecumā meitenes jau apzinās ķermeņa veidus un problēmas, kas ar tiem saistītas.

Aizsargā viņu, bet iemāci arī pašai par sevi pastāvēt

Pasaulei nepieciešamas stipras sievietes. Meitenei jāzina, ka viņa tiek atbalstīta, tomēr jāiemāca tas, ka visu pirms viņai pašai jāmeklē risinājums problēmai un tikai tad jāgriežas pēc palīdzības.

Izsaki komplimentus ne tikai par savas meitas izskatu, bet arī par ko citu

Viņai jāzina, ka pašvērtējumu nesastāda tik vien kā ārējais skaistums. Saki, ka viņa ir gudra, jautra vai labsirdīga. Tās ir lietas, kas nezaudēs vērtību.

Iemāci meitai būt gudrai vīriešu un zēnu sabiedrībā

Iemāci viņai, ka vienmēr jāuzticas saviem instinktiem un emocijām, tās ir svarīgas un bieži vien var pasargāt no nelaimes.

 

Pievienot komentāru