Traģiski notikumi kādā pansionātā, aizsaulē aizsaukti desmit cilvēki


Kāda sieviete dalījusies ar informāciju, kas noticis kādā pansionātā.
Redz kā Latvijā tas pats. Šomēnes aizsaulē aizsaukti desmit pansionāta sirmgalvji. Pirmie, kas saņēma v@kcīnu pret C0Wld- 19, ir seniori vecumā virs 70 gadiem. Tagad ir atvērta nākamā prioritārā grupa ‒ iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām. Nav nekāds noslēpums, ka vairums šādu cilvēku mitinās sociālās aprūpes namos, tāpēc joprojām viena no apspriežamākajām tēmām ir par to, vai v@kcīna ir bīstama. “Ziemeļlatvijas” rīcībā nonāca satraucošas ziņas, ko steidzām pārbaudīt.

Pēdējās dienās Valkā runā, ka Latvijas Sarkanā Krusta sociālās aprūpes centrā “Valka” Rūjienas ielā 3E pēc v@kcīnas saņemšanas nomiruši desmit sirmgalvji. Visi mūžībā aizgājuši šomēnes.
Vai tas tā ir? “Ziemeļlatvija” sazinājās ar šīs aprūpes iestādes vadītāju Daci Bašķi. Viņa apstiprināja informāciju, ka tiešām martā aizsaulē aizsaukti desmit iemītnieki vecumā no 72 līdz 96 gadiem. Vadītājas rīcībā esošie dati apstiprina, ka pieci sirmgalvji miruši slimošanas ar C0Wld-19 laikā, trīs aizsaulē aizsaukti pēc izslimošanas ar “C0Wid-19” (no šiem trim divi nebija saņēmuši v@kcīnu), bet divas sirmgalves nomirušas, nesaslimstot ar C0Wid-19. “Ziemeļlatvijai” neizdevās noskaidrot, cik no mirušajiem saņēmuši v@kcīnu, to zinot medicīnas māsas, kuras ilgstoši ir slimas. D. Bašķe atzīst, ka līdz šim šajā sociālās aprūpes iestādē nav bijuši tik lieli miršanas rādītāji, kā tas ir šogad martā. Taču viņa piebilst, ka ne visi seniori mūžībā aizsaukti, esot uz vietas sociālās aprūpes iestādē, miruši arī ārstniecības iestādē.

Pievienot komentāru