“Vai vēlaties pie tējas gabaliņu kakuča?”: visdīvainākās korejiešu tradīcijas

Korejieši mūsu izpratnei ir neizprotama un dīvaina tauta. Dažreiz rodas iespaids, ka viņi ir atlidojuši no citas planētas. Šķiet, tas ir Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas šķirtības un tādējādi radušos apstākļu dēļ. Par cik Ziemeļkoreja pārējai pasaulei ir slēgta un nepieejama, tad šodien parunāsim par Dienvidkorejas dīvainajām tradīcijām, daudzas no kurām eiropiešiem var šķist pat ļoti specifiskas.

Humoriņš par tualetes tēmu
Korejiešiem defekācijas tēma šķiet ļoti aizraujoša. Par godu tai Seulā pat ir atvērts parks ar dažādām instalācijām un skulptūrām.
Jokus par tualetes tematiku var sastapt visur: tiek atvērtas kafejnīcas ar podiem krēslu vietā, konditorejās tiek pārdotas kūciņas kaku formā, tiek ražotas tematiskas rotaļlietas un suvenīri. Vietēji nemaz nemulst šajā sakarā, viņiem ir jautri, taču tūristus gan šokē lielais daudzums kaku, podu un citu tualetes “jociņu”.
Starp citu, kad korejieši iet ciemos viens pie otra, tad dāvina tikai un vienīgi praktiskas dāvanas. Un viena no tām, protams, ir tualetes papīrs.

Tieksme daudz mācīties un daudz strādāt
Jaunāko klašu korejieši mācās no agra rīta līdz 16:00, vecāko klašu skolēni aizkavējas skolā līdz pat 22:00 un daudz laika pavada bibliotēkās. Un nav nekāds brīnums, ka bijuši skolnieki ar galvu metās iekšā darbos un biznesā un visu laiku strādā. Ierēdņi pat valsts līmenī ir sākuši cīnīties ar savu pilsoņu darbaholismu, jo neprasme atpūsties atstāj sliktu iespaidu uz viņu veselību.

Pārprastā tolerance
Ja sabiedriskā vietā vīrietis un sieviete sāks apskauties un skūpstīties, tas tiks uzskatīts par nepieklājības kalngalu. Bet patiešām dīvaini, ir tas, ka šādi noteikumi neattiecas uz viena dzimuma draugiem. Viņi var sēdēt viens otram klēpī, turēties rociņās un pastaigāties – un visu šo sabiedrība neuztvers kā homoseksuāla pāra pazīmi vai necieņu pret apkārtējiem. Tieši šī iemesla pēc tradicionālo uzskatu pāriem ir jāizmanto moteļu pakalpojumi, kuru Korejā ir liels vairums.

Adžumma
Tā Korejā sauc sievietes gados. Korejā ir pieņemts cienīt un ar lielu pieklājību izturēties pret vecāka gada gājuma sievietēm. Un viņas to prot pienācīgi izmantot. Viņām bez vārda runas dod apsēsties sabiedriskajā transportā, viņas var aizrādīt daudz jaunākām sievietēm un tās ņems sacīto vērā. Un ja kāda no jaunajām mēģinās ko iebilst, tad adžumma var viņai pat iespļaut un viņa par to netiks sodīta.

Plastiskās operācijas
Jā, plastiskās operācijas Dienvidkorejā jau kļuvušas par tradīciju. Tās ir ļoti pieprasītas gan jaunāku cilvēku, gan vecākās paaudzes vidū. Šeit ir ļoti daudz plastikas ķirurgu, bizness plaukst dienu no dienas. Vispopulārākā ir acu plakstiņu korekcija. Korejieši grib tādu pašu acu formu kā eiropiešiem. Daudzi korejieši dāvina apmaksātas plastiskās operācijas saviem bērniem dzimšanas dienā, un tas šajā valstī skaitās pilnīgi normāli.

Pievienot komentāru