Veļas mīkstinātājs: gluži cits pielietojums sadzīvē


Daudzi no mums veļas mīkstinātāju izmanto vienīgi veļas mazgāšanas procesā. Taču jūs, visticamāk, būsiet pārsteigti, kad uzzināsiet, ka to var pielietot arī citiem mērķiem, piemēram, kā tīrīšanas līdzekli.

Vairumā gadījumu tas ar netīrumiem tiek galā simtprocentīgi. Un arī patēriņa ziņā tas ir ļoti ekonomisks.

Logs
Tukšā pudelē sajauciet veļas mīkstinātāju ar ūdeni attiecībā 1:4, samitriniet ar to salveti un notīriet loga stiklu.Pēc tam to nopulējiet ar sausu lupatu. Logs tīrībā mirdzēs, un nebūs nekādu švīku.

Durvis un flīzes
Durvis un flīzes mirdzēs kā agrāk, ja tās notīrīsiet ar veļas mīkstinātāju, kas sajaukts ar ūdeni.

Rāvējslēdzēja mēlīte
Ja ķeras un slikti aizvelkas metāla vai plastmasas rāvējslēdzēja mēlīte, samitriniet to ar veļas mīkstinātāju.

Lamināta grīdas
Izšķīdiniet nelielu daudzumu veļas mīkstinātāja ūdens spainī. Iemērciet tajā birsti un izmazgājiet grīdu. Lamināta grīda izskatīsies tā, it kā tā nupat būtu ieklāta.

Spalvas uz paklāja
Ar sūkli vai lupatu, kas samērcēts ūdens un veļas mīkstinātāja maisījumā (1:1), noberziet tās vietas uz paklāja, kur palikušas jūsu mājas mīluļa spalvas. Pagaidiet kādu laiciņu. Mīkstinātājs paklāja šķiedras padarīs mīkstākas, un tas atvieglos putekļu sūcēja darbu.

Vecas tapetes
Ko darīt, ja vecās tapetes nenāk nost? Izšķīdiniet vienu korķīti veļas mīkstinātāja 1 litrā ūdens, ar sūkli to uzklājiet uz tapetēm un pagaidiet 20 minūtes. Pēc tā tapetes nonāks pavisam viegli.

Ādas jaka
Ja esiet nosmērējis ādas jaku, nesteidzieties izmantot tīrīšanai eļļu. Veļas mīkstinātājs daudz delikātāk tiks galā ar šo uzdevumu.

Autokrēsls
Ja uz automobiļa sēdekļa ir gadījies traips, to var noņemt ar veļas mīkstinātāja palīdzību. Sajauciet to ar ūdeni, samitriniet šķīdumā sūkli un noberziet notraipīto vietu.

Veļas mīkstinātājs ir lielisks līdzeklis, kas var tev kļūt par īstu palīgu mājas darbos!

Pievienot komentāru