10 mīti par alkoholu, kuriem visi tic, tomēr velti…

Kvalitatīvs alkohols nav kaitīgs
Jebkurš alkohols mūs saindē. Tas pamatojas ar to, ka viens no etilspirta pārstrādes produktiem ir etiķskābes aldehīds. Tieši tas arī veic dažādas ļaunprātības mūsu organismā.
Bet nekvalitatīvs alkohols organismu ietekmē vēl sliktāk. Jo lētie grādīgie dzērieni neiziet nepieciešamo attīrīšanas procesu un to pārstrādes gala produkti daudzkārtīgi pastiprina alkohola toksisko iedarbību.

Alkohols kā zāles pret saaukstēšanos
Pirmkārt, “ugunsdzira” nekādi nepaaugstina organisma pretestību slimībām. Otrkārt, spirts negatīvi ietekmē iekaisušu kaklu. Tas pēc “ārstēšanas” sāk sāpēt vēl vairāk. Tā kā ticēt šņabja “dziednieciskajām” īpašībām gan nevajadzētu. Taču nelielu daudzumu uzsildīta sarkanvīna gan var izdzert. Tam vismaz piemīt organisma imūnsistēmu stimulējošas īpašības.

Alus nav alkohols
Šobrīd daudzi uzskata, ka, ja jau alus ir mazalkoholisks dzēriens, tad arī kaitējumu veselībai tas nerada. Tā ir katastrofāla maldīšanās. Ne velti mediķi pēdējā laikā ir sākuši runāt par tā saucamo alus alkoholismu. Turklāt šis reibinošais dzēriens ļoti slikti ietekmē aknas un sirdi. Nekādā gadījumā pret alu nedrīkst attiekties kā pret limonādi. To nedrīkst katru dienu dzert litriem. Šāda vieglprātība drīz vien atsauksies uz jūsu veselību.

Pievienot komentāru