7 produkti no Ķīnas, kurus nedrīkst ēst pat tad, ja pie deniņiem pielikta pistole


Iegaumējiet šo informāciju un esiet uzmanīgi. Lielveikalos lasiet etiķetes, bet mājās pēc iespējas pārbaudiet produktu kvalitāti.

Ķīna ir valsts, kurai ir milzīga nozīme pasaules preču apritē. Tā pārdod un pērk miljardiem izstrādājumu, pakalpojumu un pārtikas produktu gadā.

Taču starp tūkstošiem vienību labu preču atrodas vesels simts brāķa un nekvalitatīvu izstrādājumu. Vai tam ir izskaidrojums? Laikam jau nē. Sevišķi, ja runa ir par ēdienu.

Ar katru gadu Ķīnas pārtikas produktu eksporta apjoms aug. Lūk, saraksts ar bīstamākajiem produktiem, kas ievesti no šīs valsts.

1.Ķiploki
80% ķiploku pasaulē tiek ražoti Ķīnā. Zinātnieki apgalvo, ka ķīniešu ķiploki ir pilni ar pesticīdiem, smagajiem metāliem un citām dzīvībai bīstamām vielām. Pirms nosūtīšanas uz citām valstīm tie tiek mērcēti hlorā. Tad ķiploki ilgāk izskatās svaigi.

2.Melnie pipari
Melnie pipari ir viena no populārākajām garšvielām. Lai šo produktu padarītu lētāku, tam bieži tiek pievienoti viegli maskējami piejaukumi. Labākajā gadījumā tā ir iekrāsota ciete un krīts.

3.Apstrādātas sēnes
Gandrīz 35% visu sālīto un marinēto sēņu tiek ievestas no Ķīnas. Pirmo reizi par šo sēņu toksiskumu sāka runāt 2006.gadā. Pēc šo sēņu lietošanas, kuras bija audzētas Pekinas apkārtnē, tika hospitalizēti 16 cilvēki. Problēma ir lielajā gaisa piesārņojumā atsevišķos Ķīnas rajonos.

4.Zivis (tilapija un menca)
Tilapija un menca ir vienas no populārākajām zivīm, kas tiek importētas no Ķīnas. To audzēšanas procesā tiek pielietots liels daudzums augšanas hormonu un spēcīgas antibiotikas. Bez tam, lielākā daļa zivju tiek audzētas nelielos baseinos, kur ūdens ir piesārņots.

5.Ķīnas kāposti
Negodprātīgi fermeri apsmidzina kāpostus ar formaldehīdu, lai tie labi pārciestu transportēšanu. Tāda produkta lietošanas sekas var būt visai bēdīgas: ādas kairinājums un problēmas ar gremošanu.

6.Zaļie zirnīši
Viltotus zirnīšus sāka ražot Ķīnā vēl 2005.gadā. Tos izgatavo no sojas, zaļas krāsvielas un nātrija metabisulfīta (kaitīgs konservants), kurš ir aizliegto sarakstā, jo var veicināt vēža attīstību un vielmaiņas traucējumus. Kā tos pārbaudīt? Tādi zirnīši vāroties nekļūs mīksti, bet ūdens kļūs bāli zaļgans.

7.Rīsi
Šis ir produkts, kas visbiežāk tiek pakļauts viltošanai. Tas sastāv no kartupeļu cietes, kurai tiek pievienota plastmasa, lai “rīsi” saglabātu vajadzīgo formu. Apēst porciju tādu rīsu ir tas pats, kas apēst plastmasas maisiņu. Lai tā nenotiktu, vienmēr pārbaudiet rīsu kvalitāti.

Pievienot komentāru