Recepte. Šokolādes pīrāgs ar biezpiena bumbiņām – garšos gan lieliem, gan maziem!

Piedāvājam jums iepazīties ar kāda bezgala garda šokolādes pīrāga recepte, kas ļoti līdzinās tortei, tā kā to pilnīgi noteikti var likt arī uz svētku galda! 

Biezpiena-kokosriekstu bumbiņas savienojumā ar mīkstu šokolādes biskvītu – neparasti un gardi! Garšos gan lieliem, gan maziem! Noteikti ir vērts pamēģināt!

Lasi vēl: Recepte. Magoņu pīrāgs – īsts garšas baudījums!

 

SASTĀVDAĻAS:

  • 250 g biezpiens;
  • 50 g ciete;
  • 80 g cukurs;
  • 70 g kokosriekstu skaidiņas;
  • 6 olu dzeltenumi;
  • 6 olu baltumi;
  • 20 g kakao;
  • 20 g kviešu milti;
  • 4 g vanilīns;
  • 4 g cepamais pulveris;
  • 100 g tumšā šokolāde;
  • 20 ml saldais krējums;
  • 50 g sviests.

PAGATAVOŠANA. 

Biezpienu sajauc ar 50 g kokosriekstu skaidiņu, 30 g cietes, 50 g cukura un 2 olu dzeltenumiem. Masu sakuļ ar mikseri, pēc tam veido bumbiņas.

Cepamajā formā ( Ø 24 cm vai  Ø 26 cm) ieklāj cepamo papīru. Pa apli liek biezpiena bumbiņas.

Kakao sajauc ar miltiem, cieti, vanilīnu un cepamo pulveri. Olu baltumus sakuļ stingrās putās.

Olu dzeltenumus sakuļ ar 30 g cukura, pēc tam pievieno 50 g izkausētas šokolādes. Visu kārtīgi samaisa. Pēc tam pievieno sauso maisījumu ar kakao un sakultos olu baltumus.

Iegūto masu lej virsū biezpiena bumbiņām. Liek cepeškrāsnī un cep 180 grādos 30-35 minūtes.

Atlikušo šokolādi izkausē ūdens peldē, pievieno sviestu un saldo krējumu. Iegūto masu lej pāri gatavam pīrāgam, pēc tam apkaisa ar kokosriekstu skaidiņām.

Lai labi garšo! 

Lasi vēl: Recepte. Banānu pīrāgs – viegli un ātri pagatavojams deserts!

Pievienot komentāru