Fakti par alkoholiskajiem dzērieniem

5.Apreibšanas ātrums
Daudzi tic – ja lielāks svars, tad reibums iestājas lēnāk. Taču tas nav tiesa. Apaļīgie cilvēki noreibst daudz ātrāk, nekā cilvēki ar tādu pašu svaru, bet ar slaidu ķermeņa uzbūvi.

6.Glābiņš no saindēšanās
Ja cilvēks ir saindējies ar metilspirtu, tad glābties var ar etilspirtu. Šajā gadījumā pat simts grami degvīna spēj līdzēt līdz ātrās palīdzības atbraukšanai.

7.Dabisks produkts
Alkohols ir atrodams daudzu augļu, ogu un dārzeņu sastāvā. Tas ir arī daudzos dzērienos, kurus drīkst lietot pat mazi bērni, taču nelielā daudzumā.

8.Savādais dzēriens
Par absentu cilvēki stāsta visu ko. Pat to, ka tas veicina halucināciju rašanos, spēj mainīt raksturu un pamodināt noslieci uz daiļradi.

9.Hipoalergēna viela
Alkohols neprovocē alerģisko reakciju lēkmes, bet pastiprina vielu iedarbību. Tādēļ tā lietošana kopā ar medikamentiem nav pieļaujama.

10.Zāles
Džina-tonika rašanās notika Indijā, kad kareivji, kas ārstēja malāriju, izmantojot hinīnu, ar džina palīdzību centās padarīt zāļu garšu patīkamāku.

11.Krāsas iegūšana
Sākotnēji konjaks pēc skata ir caurspīdīgs kā degvīns. Tā nokrāsa rodas pēc dzēriena izturēšanas ozolkoka mucās. Tas pats notiek ar brendiju un viskiju.

12.Uzglabāšana
Daudzi ir pārliecināti par to, ka, jo ilgāk vīns stāv, jo tas ir labāks. Taču realitātē tā nav. Jo ilgāk vīns glabājas, jo mazāk gards un aromātisks tas kļūst. Tikai dažas šī dzēriena šķirnes ar gadiem kļūst labākas.

13.Cik ilgi glabājas viskijs?
Šis dzēriens var glabāties simtiem gadu bez garšas zuduma. Pat atvērtā traukā pēc piecu gadu glabāšanas viskijs nezaudē garšas īpašības. Tas arī neizgaro un paliek tādā pašā līmenī, kā pirms vairākiem gadiem.

14.Ražošanas stratēģija
Lielbritānijā viskijs ir viens no galvenajiem produktiem, kas tiek eksportēts.

15.Senākais pasaulē
Zinātnieki ir pierādījuši, ka alus ir ticis izgatavots jau pirms 11500 gadiem. Šis dzēriens ir atzīts par vienu no senākajiem pasaulē. Un tieši tā izgatavošanas recepte bija pirmā cilvēku radītā.

16.Grieķijas tradīcijas
Paradums teikt tostu, dzerot alkoholu, ir radies Grieķijā, tur vīnā tika ielikts maizes gabaliņš, parādot labo nodomu novēlēt veselību. Bet ar laiku šo tradīciju pārņēma arī citas tautas un sāka uzsaukt tostus svētkos un svinīgos brīžos pirms alkohola iedzeršanas.

17.Uzmanīšanās
Saskandināt glāzes sāka vēl senatnē, lai izslēgtu iespēju saindēties. Jo, glāzēm saskaroties, dzēriens izšļakstās un nonāk otrā glāzē, tāpat kā inde, ja tā atrodas dzērienā.

18.Dārgā zeme
Francijā ir vietas ar vīnogulājiem, kur augsne skaitās īpaša. Cilvēki pat notīra apavus, pirms iziet no lauka, lai no tiem nenobirtu ne kripatiņas zemes.

19.Pirmā alus darītava
Pirmo reizi alus darītava tika atvērta Vācijā 1040.gadā.

20.Ierobežojumi
Visās pasaules valstīs pastāv ierobežojumi alkohola lietošanā, kas var būt no 10 līdz 21 gadam.

Pievienot komentāru