Psihologi saka, ka mammām noteikti vajadzētu ņemt pārtraukumu, dodoties atvaļinājumā

Kurš no mums nav sajūsmā par brīvdienām? Vēl svarīgāk ir tas, kurš no mums domā, ka viņu mamma ir pelnījusi pienācīgu atpūtu, dodoties atvaļinājumā, lai atpūstos un atslābinātu prātu no visa? Lai gan visi eksperti ir vienisprātis, ka mātes pienākumi ir saistīti ar ļoti daudz stresu, un viņām ir nepieciešams paņemt pātraukumu laiku pa laikam, daudzas māmiņas nesaņem tik ļoti nepieciešamo atpūtu. 

Tomēr, daudzi psihologi ir vienisprātis, ka mātēm laiku pa laikam vajadzētu paņemt pārtraukumu, dodoties atvaļinājumos, un tos sauc par “ mammu atvaļinājumiem”!

“Mammu atvaļinājums” ir atvaļinājuma veids, kurā ietilpst tikai tās mammas, kuras pilnībā saprot nepieciešamību pēc “mans laiks” un atpūšas no visa.

Daudzi eksperti saka, ka mammu atvaļinājumi izdara vairāk laba nogurušām mātēm, nevis tikai nodrošina parastu atpūtu. Tie faktiski ir ļoti izdevīgi visai ģimenei. Doktors Nava Siltons, psiholoģijas profesors, saka, ka “bērniem ir ļoti svarīgi redzēt līdzsvaru, kas ideālā gadījumā ir jāpanāk ģimenes situācijā”.

LASI ARĪ ŠO: Tests minūtes laikā pateiks, kā pārvarēt grūto dzīves situāciju

Turklāt ir svarīgi saprast, ka būt mātei ir pilna laika darbs, sākot no vakariņu gatavošanas un veļas mazgāšanas, līdz bērnu audzināšanai un daudzu, daudzu tikšanos vadīšanu. Tāpēc daudzām mammām ideja par to, ka varētu doties atvaļinājumā, ir pilnīgi neiespējama. Bet psihologi brīdina, cik ļoti svarīgi ir paņemt pārtraukumu priekš sevis.

Dažu dienu pavadīšana neuztraucoties par to, vai viņas bērni ir paēduši, vai ir izdarījuši savus mājasdarbus, var būt ļoti veselīgi un izdevīgi gan mātei, gan viņas ģimenei.

Un, ja jūs esiet viena no tām māmiņām, kura ierobežotā budžeta vai laika ierobežojuma dēļ nespēj sev noorganizēt jaukas brīvdienas, šeit ir 4 veidi, kurus varat izmantot, lai paņemtu pārtraukumu savā dzīvē.

  1. Katru nedēļu dodiet sev kā dāvanu vienu brīvu rītu. Tā kā ir vispārzināms fakts, ka, kļūstot par māti, jūs variet atvadīties no brīvdienām lai atpūstos, ir ļoti svarīgi vienu reizi nedēļā veltīt rītu sev, lai koncntrētos uz sevi un uzlādētu akumulatoru. Izmantojiet šo laiku lai izdarītu visu, kas jums šķiet labs priekš jums, piemēram, iepirkšanās, jogas nodarbība, grāmatas lasīšana … vai jebkas cits.
  2. Reizi mēnesī paņemiet brīvu dienu. Daudzas māmiņas patstāvīgi piepilda savas ikdienas ar visādiem darbiem un uzdevumiem, ka viņas aizmirst, kā atpūsties un neko nedarīt. Viņas pavada savu dzīvi visu laiku domājot “Kas man ir jādara tālāk”, ka viņas pārtrauc izklaidēties un izbaudīt sevi. 
  3. Neveiciet mājsaimniecības darbus katru dienu. Es saprotu, cik grūti ir redzēt traukus, kas stāv izlietnē, veļu grozā vai netīro virtuvi, bet izvēlieties dienas, kad jūs apzināti neveiciet šos darbus. Tas ir svarīgi jūsu veselībai, uzticieties man. Konkrētās dienās dariet citas produktīvās lietas, bet atstājiet mājas darbus dažās citās jūsu izvēlētajās dienās.
  4. Neatsakieties no idejas par “mammu atvaļinājumu”. Veltiet laiku atvaļinājuma izplānošanai, lai tas notiktu. Protams, atpūsties mājās ir ļoti jauki un svarīgi jūsu veselībai, taču nekas nestāvēs blakus tam, ka dažas dienas pavadīsiet atvaļinājumā, prom no haosa. 

Visbeidzot, pēc mammas atvaļinājuma jūs atgriezīsities mājās atsvaidzināta un labāka, nekā jebkad! Nevilcinieties to izmēģināt!

Pievienot komentāru