Tādu zivi gribas ēst vēl un vēl. Pagatavošana ir vienkāršāk par vienkāršu!

Sanāk maiga un aromātiska, turklāt pagatavot ir ļoti vienkārši.

Sastāvdaļas:

  • 3 svaigas makreles (skumbrijas)
  • 2-3 sīpoli
  • 2 tējkarotes mārrutki
  • 2 tējkarotes sinepes
  • 3 ēdamkarotes skābs krējums
  • 1 ēdamkarote sojas mērce

Pagatavošana:

Zivi nomazgā, notīra, zivi sadaļa vienādos gabalos. Es neatsaldēju zivi līdz galam, jo tad to ir vieglāk notīrīt un sagriezt vienmērīgos gabalos.

Sīpolus sagriež pusgredzenos. Sagatavo marinādi. Bļodā ieliec 3 ēdamkarotes krējuma, pievieno sojas mērci, to var nomainīt ar sāli. Pievieno 2 tējkarotes sinepes un 2 tējkarotes mārrutku. Tu vari pievienot tikai sinepes vai mārrutkus. Garšīgi būs abos variantos.

Ieliec zivis bļodā, pārlej ar marinādi, samaisi, pievieno sīpolus. Būtu labi, ja zivs marinādē stāvētu vismaz 1 stundu, bet, ja nav laika, tu vari turēt marinādē arī pavisam īsu laiku.

Cepamo pannu iesmērē ar augu eļļu. Vispirms ieliec sīpolus, pēc tam pa virsu zivju gabalus. Pa virsu uzklāj atlikušo marinādi.

Liec zivi līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 30-35 minūtes, līdz ir iegūta kraukšķīga garoza.

Skaties detalizētu receptes pagatavošanas gaitu video:

 

Iesaki šo rakstu citiem!
loading...

Pievienot komentāru