Viskijs spēj pasargāt no onkoloģiskajām saslimšanām – noskaidrojuši Izraēlas zinātnieki

Centienos noskaidrot, vai alkoholiskie dzērieni ir kaitīgi vai noderīgi, pētnieki pastāvīgi meklē dažādus pierādījumus. Vai noliegumus. Un lūk, ko saka par viskiju. Pētījumi ir parādījuši, ka tas var būt noderīgs Centienos noskaidrot, vai alkoholiskie dzērieni ir kaitīgi vai noderīgi, mūsu veselībai. Mērenās devās, protams.

Viskijs satur ellagskābi, kuru satur arī vairums augļu. Tā ir antioksidants, tai ir spēja aizsargāt šūnas no skābju uzbrūkoša stresa. Bet bojājumi, ko izraisa brīvie radikāļi, noved pie mutācijām un ļaundabīgu šūnu pārveidošanās.
Mērena viskija lietošana nodrošina organisma aizsardzību pret vecuma demenci. Izraēlas medicīnas centra (Beth Israel Deaconess Medical Center) speciālisti liecina: vecuma demences attīstība ir daudz lēnāka tiem cilvēkiem, kas lietoja šo alkoholisko dzērienu mērenās devās, salīdzinoši ar tiem cilvēkiem, kas alkoholu nelietoja nemaz.

LASI ARĪ ŠO: 23 gadus veca meitene apprecēja savu 68 gadus veco draugu. Kā viņi dzīvo tagad?

Viskijs, pēc daudzu zinātnieku domām, ir tas alkoholiskais dzēriens, kaspalīdz uzturēt miokarda veselību, pazemināt “sliktā” holesterīna līmeni un paaugstināt “labā” holesterīna līmeni. Bez tam, viskijs skaitās nekaitīgs dzēriens diabētiķiem – tajā ir maz cukura un ogļhidrātu. Viena viskija porcija nomierina nervus un nomierina smadzenes, palēninot to aktivitāti.

Lai gan viskijs nav nekāds jaunības eliksīrs, tas var palīdzēt jums ilgāk palikt veselam. Bet tikai viens vai divi malciņi. Ne vairāk!

Pievienot komentāru