Sieva palūdza “uzpost” pagalma tualeti, bet es uztaisīju “eiroremontu”. Lūk, kas man iznāca!

Uzcēlu vasarnīcu pirms 10 gadiem un pagalmā uzstādīju tualeti. Bet nemaz nebija laika to pārtaisīt.
Pat no kaimiņiem bija kauns. Apstākļi ūdensapgādei vasarnīcā ir. Un vienā jaukā dienā sieva man saka, ka vajagot ķerties pie tualetes uzpucēšanas.

Sāku internetā meklēt, kā to labāk izdarīt. Taču piedāvātie varianti man nepatika, un es izlēmu uztaisīt to pēc sava prāta. Konkrēti – eiroremontu. Sākumā pat nedomāju, ka tas izdosies, jo man nav prasmju celtniecībā. Taču pieredze nāk līdz ar praksi, un lūk, kas man iznāca. Domāju, ka pirmajai reizei nemaz nav slikti.

Protams, ir lietas, kas man īsti nepatīk, bet ar laiku es papildināšu tualeti ar jauniem aksesuāriem. Sieva ar bērniem nespēj vien nopriecāties, bet kaimiņi skatās ar skaudību.

Sāku ar to, ka nojaucu veco tualeti pilnībā. Aizbēru veco bedri un nolēmu uzcelt no jauna citā vietā. Izraku 3m dziļu bedri. Kādēļ tik dziļu? Es nolēmu izvilkt kanalizāciju no mājas līdz tualetes bedrei. Izlīdzināju to un uzstādīju betona grodus, starp zemi un grodiem salēju betonu, bet pirms tam izvilku novadcaurules no mājas līdz bedrei. Sākumā ne visai labi izdevās, taču es nenolaidu rokas un turpināju strādāt. 

LASI ARĪ ŠO:Kas slēpjas aiz pastāvīga noguruma

Ar katru brīdi sāka izdoties arvien labāk. Uz zemes saliku kopā tualetes karkasu. Pamatnei izmantoju brusas 100x50mm, izveidoju kvadrātu un savienoju ar pašvītņu skrūvēm. Stūros pieskrūvēju brusas 50x50mm un 2500mm augstumā. Stabu nostiprināšanai izmantoju metāla stūrīšus.

No lejas uz augšu pa perimetru sāku apdari ar dēļiem. Kad viss bija gatavs, sāku būvēt jumtu. Jumtam uzklāju trapecveida profilu, tas ir samērā nedārgs materiāls, kas iztur lielu slodzi un temperatūras svārstības. Tualetē iztaisīju logu un uzliku plastmasas rāmi. Izgatavoto karkasu uzstādīju virs bedres uz iepriekš izgatavotiem pamatiem.Pēc tam uzklāju  ģipša apmetumu un nokrāsoju ar ūdens emulsiju. Ārpusē piestiprināju slēdzi.

Pieliku to no ārpuses,lai tumšajā laikā nebūtu ilgi tas jāmeklē. Koka durvju virsmu apšuvu ar dzelzi, lai lietus laikā koks neizmirktu un nesāktu pūt. Tualetes priekšpusē izgatavoju nelielu betona pakāpienu, lai nenestu iekšā dubļus un varētu noslaucīt kājas. Piestiprināju platbandes, lai varētu pievērt durvis.

KĀDA IZSKATĪJĀS TUALETE ATRADĪSI NĀKAMAJĀ LAPĀ:

COMMENTS

  • <cite class="fn">aivars</cite>

    Malacis, bet būs problēmas, smukums pazudīs pēc sezonas. Mitrums, aukstums, karstums. Durvis no puvuma skārds nepaglābs, gluži pretēji. Iekšpusē jābūt reālai ventilācijai (dabiskai), bet arī tas nepaglābs reģipša, atslāņošanos no flīzēm. Šuves, stūri u.t.t., . Šādas būves, kuras ir pakļautas atmosfēras ietekmei vajag celt tikai no koka, kurš dzīvo līdzi visiem procesiem. Bet vienalga, malacis,- respekts par savienojumu ar kanalizāciju, lai gan padomijas laika meistars šo problēmu būtu risinājis savādāk. Es nepieļāvu savai būvei šīs kļūdas un arī elektrību pa 15 gadiem vēl nepievilku!!!!!:))) lai veicas!

Pievienot komentāru